Windows 11 2022-uppdateringen ger grafiska alternativ för

Windows 11-experter har sett lanseringen av en ny testversion som fixar några otäcka buggar, inklusive några File Explorer-relaterade buggar, och lägger till några mindre nya startfunktioner.

Windows 22621.898 build 11 (22H2) har nått förhandsgranskningskanalen för release, och det finns en viktig buggfix för ett problem med File Explorer som utlöste hög CPU-användning, saktade ner din dator, vilket ibland orsakade att det hände när en fil öppnades.

Ett annat problem där File Explorer kraschar helt när man stänger snabbmenyer och menyalternativ har också lösts.

Det finns gott om andra buggfixar förutom dessa, som du kan föreställa dig, med hela listan i Microsofts blogginlägg (öppnas i en ny flik).

När det gäller de nya funktionerna i build 22621.898 finns det några mindre men användbara tillägg här, inklusive att kombinera Windows Spotlight med teman i Personalization-inställningarna (vilket gör Spotlight lättare att hitta och aktivera, säger Microsoft).

Dessutom kommer OneDrive-användare nu att få lagringsvarningar som låter dem veta när de har ont om onlinelagring på sidan System (under Inställningar). Det är också möjligt att köpa mer lagringsutrymme från menyn Inställningar.

Microsoft gjorde också ytterligare en liten ändring, som nu visar användarna den totala mängden tillgängligt lagringsutrymme från alla deras OneDrive-prenumerationer tillsammans.

Observera att alla dessa fortfarande testas, men kommer förhoppningsvis att nå den slutliga versionen av Windows 11 snart.

Analys: Avgörande del av Windows 11-gränssnittet

Det här är några användbara ytterligare tillägg, men inget större - huvudfokus här ligger på att krossa många buggar och viktigt arbete på den fronten också. Filutforskaren är mittpunkten i Windows-användargränssnittet så det är bra att se att problemet med långsam CPU nu är åtgärdat och faktiskt problemet som fick File Explorer att krascha helt och hållet (aldrig en bra sak, naturligtvis).

Vi förväntar oss att större förändringar kommer att komma till Windows 11 förutom buggfixar, och faktiskt har vi precis hört om en som vi har väntat på ett bra tag: möjligheten att koppla bort appar från aktivitetsfältet. .

Med andra ord, ett "aldrig sammanfoga"-alternativ som alltid fanns i Windows 10, men som togs bort för Windows 11 av någon outgrundlig anledning. Det är ett stort steg framåt, åtminstone i vår bok, även om som sagt, det borde ha varit ett val från början (färre alternativ är aldrig bra, i allmänhet).

Dagens bästa laptop-erbjudanden

Via Neowin (öppnas i en ny flik)

Dela detta