Microsoft lägger till (*10*) ny funktion i aktivitetsfältet i Windows 11, men det är förmodligen inte vad du förväntade dig. Medan många av oss förväntade oss att dra och släpp och möjligheten att ändra storlek och flytta skulle läggas till i Windows 11:s ganska grundläggande aktivitetsfält, är Microsoft på väg att lägga till (*10*) Windows 10-liknande sökfält i Windows 11.

Enligt de senaste rapporterna från Windows (öppnas i (*10*) ny flik), har (*10*) en skärmdump som visar en ny "Sök"-ruta dykt upp.

Det är på vänster sida av aktivitetsfältet. Det är mindre än Windows 10-sökrutan och smälter bättre in i det övergripande utseendet och känslan i Windows 11, men vi hoppas att det fungerar på samma sätt.

(Bildkredit: Senaste Windows)

Därför kan du använda den för att söka efter (*10*) en applikation eller ett dokument på din dator, eller en webbplats eller en term på Internet. Enligt Windows Senaste testas sökfältet internt och det finns för närvarande ingen indikation på när vi kan förvänta oss att se den i Windows 11.

Analys: Vem vill verkligen ha detta?

Det faktum att istället för att svara på folks klagomål om det begränsade aktivitetsfältet i Windows 11, verkar det som att Microsoft bråkar med nya, oönskade funktioner är frustrerande av flera anledningar.

Till att börja med saknar aktivitetsfältet i Windows 11 flera funktioner som finns i tidigare versioner, till exempel möjligheten att dra och släppa filer på (*10*) en fäst app för att öppna dem. Du kan inte heller ändra storlek på aktivitetsfältet eller flytta det till sidan av skärmen. Det här är funktioner som folk har efterfrågat sedan lanseringen av Windows 11.

Men vad folk inte har bett om är en sökruta. Sökrutan i Windows 10 var inte särskilt populär och många upptäckte att den ofta försökte ge dig resultat online, när allt du försökte göra var att söka efter ett dokument sparat på din dator. .

Det faktum att sökrutan också pressar dig att använda Microsofts Bing-sökmotor, såväl som dess Edge-webbläsare, oavsett dess standardinställningar, gick inte heller bra med folk.

Att lägga till en sökruta i aktivitetsfältet i Windows 11 verkar också onödigt eftersom det redan finns en sökikon. Om du klickar på den öppnas Windows 11 Search, tillsammans med en sökruta. Du kan också söka från Windows 11 Start-menyn.

Så inget annat sätt att söka från aktivitetsfältet är verkligen nödvändigt. Du riskerar också att belamra aktivitetsfältet med fler oönskade ikoner.

Så varför skulle Microsoft lägga till detta? Tja, till att börja med, kom ihåg att detta är (*10*) tidig testning och kanske aldrig ser dagens ljus. Om det visas kan Microsoft ta bort några av de andra sökmetoderna från aktivitetsfältet, vilket kommer att förhindra att aktivitetsfältet belamras med redundanta sökverktyg.

Tyvärr tror jag också att detta är funktionen (*10*) som kommer att gynna Microsoft mer än användare av Windows 11. Microsoft.

Det är inte första gången som Microsoft har lagt till (*10*) funktionalitet som gynnar Microsoft, inte dess kunder, och det fungerar aldrig bra.

Dela detta