WhatsApp mörkt läge: den senaste betan ger oss en ny tidig titt

WhatsApp mörkt läge: den senaste betan ger oss en ny tidig titt
WhatsApps mörka läge är inte klart än, men dolda bildfiler i den senaste betaversionen av e-postappen gav oss en ny titt på hur det nya gränssnittet kommer att se ut. mörk. Den senaste betaversionen innehåller en uppsättning nya ikoner som, som WABetaInfo förklarar, kommer att användas som avatarer under samtal när mörkt läge är aktivt. Setet innehåller tre ikoner: en för strömmar, en för individer och en för grupper. Ikonerna liknar de som redan används i appens ljusa gränssnitt, men med mer kontrast för att få dem att sticka ut bättre mot mörka bakgrunder. Själva samtalsskärmen kommer också att få ett nytt utseende, med en något mörkare bakgrund, även om den här delen av appens gränssnitt redan är mörkare. så förändringarna här ser ganska minimala ut.

WhatsApp mörkt läge ikoner

De nya ikonerna är en del av en tillgångsmapp med titeln "natt" och har högre kontrast än appens befintliga uppsättning avatarer (Credit&#); bild: whatsapp)

Energibesparing

För vissa WhatsApp-användare kan mörkt läge inte komma snart nog. Förra månaden rapporterade Android-användare att appen laddade ur telefonens batterier ovanligt snabbt efter en rutinuppdatering. Trots att Facebook från början vägrade att kommentera problemet, erkände Facebook (WhatsApps moderbolag) problemet genom att publicera en ny uppdatering som man tror borde lösa det. Om du fortfarande tycker att WhatsApp är för makthungrig, finns det goda nyheter vid horisonten: Det verkar som om appens mörka läge startar automatiskt när din telefon är i läge. batterisparare Ljusa pixlar förbrukar mycket mer ström än svarta, så att byta till mörkt läge bör bidra till att minska mängden juice som behövs för att driva din skärm när du använder WhatsApp. Detta gäller särskilt för telefoner med AMOLED-skärmar, där de svarta pixlarna verkligen är avstängda, och det ser ut som att WhatsApp kommer att ha ett extra mörkt gränssnitt, speciellt för dessa enheter, för att dra full nytta av denna funktion.

WhatsApp-bakgrunder i mörkt läge

Det ser ut som att WhatsApp kommer att ha två mörka lägen: ett som är övervägande mörkgrönt/blått och ett som huvudsakligen är svart, vilket kommer att vara särskilt användbart för att spara ström på AMOLED-skärmar (Bildkredit: WhatsApp Inc.) Vi vet inte ännu när detta kommer att rullas ut det mörka läget för WhatsApp; Även om det redan finns många dolda tillgångar i betaversionen är den inte redo för testning än. Det kan dock hända när som helst och vi kommer att meddela dig så snart det är tillgängligt för installation.