Om du har en fruktansvärd vana att tappa dina VR-kontroller till botten av soffan, är den nya Stellaris spin-off för dig.

Det intergalaktiska äventyret Roguelite Ghost Signal: A Game från Stellaris är redo att se ut som de bästa VR-spelen genom att införliva Hand Tracking 2.0-teknik från dag ett, vilket ger en verkligt innovativ handsfree-upplevelse.

Funktionen "gör att du kan spela intuitivt utan att använda kontroller", säger Fast Travel Games Lead Designer Christopher Smith i trailern (öppnas i en ny flik). Det betyder att vi inte behöver oroa oss för att säkra dessa armband medan vi utforskar rymden.

I Ghost Signal är du kapten på ett enda skepp istället för att styra ett helt rymdimperium, som i Paradox Interactives stora strategispel, Stellaris. Genom att pilotera Aurora kommer du att resa in i rymdens djup och spåra en fantomsignal medan du bekämpar rymdpirater och monster.

Hand Tracking 2.0 låter dig interagera och använda spelet med mer komplexa handrörelser. vi kommer att kunna utforska rymden med en enkel rörelse av handleden och komma åt spelmenyerna med våra bara händer. Även om det kan låta spännande för många, förväntar sig min ADHD-hjärna inte ett spel som skulle kunna ta min rastlöshet som ett tecken på att attackera en av dessa "varelser stora som planeter."

(*2*)Manuella kontroller på Major Tom

Enligt pressmeddelandet (öppnas i en ny flik) kommer Hand Tracking 2.0 att tillåta oss att "få åtkomst till menyer med en knapptryckning, enkelt flytta runt i galaxen genom att dra mellanslag." [du] och strategiskt sikta på ett objekt att interagera.

Det är verkligen en avvikelse från konventionella gamepads eller tangentbords- och musinställningar, särskilt när det kommer till den typiskt frenetiska naturen hos en roguelit. Men om du är mer osäker än upphetsad över en rymdskjutare som lägger mycket kraft i dina potentiellt skakiga händer, behöver du inte oroa dig för mycket.

De som redan äger en Meta Quest 2 kanske redan har spelat spel med Hand Tracking 2.0, och funktionen kommer att debutera på headsetet i april 2022. Om du inte redan har uppdaterat ditt VR-headset till den senaste versionen, Hand Tracking 2.0 The Oculus Quest kommer att anlända i början av 2023.

Från pressmeddelandet vet vi att även om Hand Tracking 2.0 är helt kompatibelt med Ghost Signal, nämns det inte att det är ditt enda alternativ. Detta kan vara goda nyheter för dem som är ganska fästa vid våra kontroller; Tack så mycket.

Hur coolt och futuristiskt det än låter att bokstavligen kunna krypa genom rymden, så verkar de intrikata handgester som stöds av Ghost Signal kusligt likna mitt dagliga liv. Att vända händerna för att växla mellan menyer kommer att vara en mardröm om du, precis som jag, ständigt studsar händerna i ditt knä och inte får mig igång med hela "sikta på att skjuta". Mina händer har inte varit stadiga sedan jag upptäckte koffein.

Dela detta