VMware har lagt till stöd för Apple Silicon till den senaste versionen av sin flaggskeppslinje av skrivbordshypervisorer.

Den senaste versionen av VMware Fusion 13 virtuella skrivbordsprogram är också kompatibel med Windows 11, på Apple och Intels hårdvara.

För sammanhanget hade VMware Fusion låtit Intel-baserade Mac-datorer köra virtuella maskiner med gästoperativsystem som Linux eller Windows sedan lanseringen 2007, men detta är första gången som maskiner som använder Apples egna processorer kommer att kunna göra detta. .

¿Hur fungerar det?

För att uppfylla Windows 11-systemkraven samtidigt som de levererar högpresterande virtuella maskiner, sa VMware att det "måste förnya sig."

Detta inkluderade tydligen introduktionen av en ny Virtual Trusted Platform (2.0)-modul och en ny krypteringsmetod för att stödja denna TPM.

När det gäller grafik stöder programvaran VMware Fusion 13 OpenGL 4.3 för virtuella Windows- och Linux-maskiner som körs på Apple silicon.

På Intel silicon kommer användare att kunna använda DirectX 11-grafik på sina emulerade maskiner.

Dessutom säger VMware att de introducerade en ny typ av "snabb" kryptering i Fusion 13.

I den här uppdateringen kommer krypteringslösenordet också att lagras i Mac-nyckelringen så att användare inte behöver ange det varje gång de startar den virtuella maskinen.

VMware säger att den virtuella datorn också automatiskt kan generera ett lösenord, eller så kan användare ange sitt eget.

Uppgraderingen kommer efter att Apple tillkännagav planer på att långsamt övergå sina Mac-datorer 2020 från Intel-processorer, som de har använt i mer än ett decennium, till sitt eget Apple-tillverkade kisel, främst baserat på en teknik med brittisk företagslicens. ÄRM.

Om du vill ta reda på vad den senaste uppdateringen har att erbjuda kan du gå hit. (öppnas i en ny flik)

Du kan fortfarande få en licens för personligt bruk gratis, medan VMware Fusion 13 Pro är tillgänglig för 139.30 € för företagsanvändare.

Dela detta