Nyckelverktyg för den digitala transformationen av ditt företag.

Nyckelverktyg för den digitala transformationen av ditt företag.
Om författarna Jay T. Ripton är en Scottsdale-baserad frilansskribent inom områdena teknik, ekonomi och livsstil. Han gillar att skriva för att informera, utbilda och provocera andar. Peter Kowalke är journalist och redaktör som har bevakat affärs-, teknik- och livsstilstrender i över 20 år. När hon inte skriver driver hon Kowalke Relationship Coaching. Det kan vara en skrämmande men viktig framtidsutsikt. IDG-forskning visar att digitala transformationer står för 40 % av teknikrelaterade affärsutgifter under 2019, med en uppskattad investering på mer än 2 biljoner euro hittills. Och en undersökning av Tech Pro Research visade att 70 % av företagen har implementerat eller håller på att bygga en digital transformationsstrategi. Men vad handlar egentligen digital transformation om och varför är den så viktig? Den enkla versionen av detta svar är att digital transformation använder de senaste digitala verktygen för att dramatiskt förbättra verksamheten. Spridningen av molnlagring, system för hantering av kundrelationer, automatiserade faktureringsplattformar och andra verktyg tillåter organisationer att öka effektiviteten, öka produktiviteten och effektivisera processer för bättre utnyttjande. Din dyrbara tid. Alla små och medelstora företag kan dra nytta av digital transformation, men det är viktigt att hitta rätt verktyg. Här är åtta saker du bör veta.

ZIP-böcker

(Bildkredit: ZipBooks)

1. ZipBooks

Det kostnadsfria alternativet är perfekt för nya företag, trots dess begränsningar. Användarvänlig layout och design. Lätt att installera och komma igång Inte så många supportalternativ som det borde finnas Vissa funktioner känns begränsade (som rapportering) ZipBooks är en företagsredovisningsapp med en lågprismodell lämplig för små och medelstora företag. Användare kan skicka fakturor till kunder, spåra tid som spenderas på uppgifter, övervaka projekt, skapa ett registersystem och registrera bankkonton för snabb betalningshantering. ZipBooks-adressen är för nya och växande företag, med flera paket att välja mellan. Det kostnadsfria Starter-alternativet erbjuder fakturering, obegränsade kontakter och tillgång till en enda banköverföring. Men den smartare versionen (15 € per månad) uppgraderar systemet med obegränsade bankanslutningar, automatisk fakturering och tidsspårning. Ett snyggt alternativ kostar 35 € per månad och lägger till fildelning, obegränsat antal användare och rapportering. Topppaketet (med anpassad prissättning) förser företag med en dedikerad redovisningstjänsteman för att hantera rapporter och rekommendationer.

vävstol

(Bildkredit: Loomio)

2. Loomio

Ett diskussionsforum med förslag och enkätfunktioner som gör det möjligt för diskussioner att nå ett resultat, med en kronologisk registrering av viktiga milstolpar och fattade beslut. Vårda en stark samarbetskultur mellan företag av olika storlekar och föra samman även de minsta teamen trots geografiskt avstånd. Mycket enkel att använda och integrera i den dagliga verksamheten. Prishoppet från grundplanen till den professionella nivån är lite högt, men det är fortfarande konkurrenskraftigt globalt. En väsentlig del av digital transformation är att förbättra samarbetet och föra samman arbetare från hela världen, vilket gör att fler idéer kan delas, dela kompetens och fatta beslut, oavsett plats. Loomio är ett samarbetsverktyg utformat för att minska användningen av e-postmöten och diskussioner, vilket kan påverka produktiviteten. SMB kan använda Loomio för att hantera projekt, diskutera uppgifter/idéer och hålla anställda bekvämt uppkopplade. Priserna börjar blygsamt och ökar med antalet personer.

Anteckningsbok

(Bildkredit: Quire)

3. anteckningsbok

Växla mellan visuell vy och listvy Dela enkelt upp uppgifter i underuppgifter via listvy Smidiga diagram och projektmetriska visualiseringar. Helt gratis åtminstone till slutet av 2020. Relativt nya funktioner kan ändras (men förmodligen till det bättre) Ingen klarhet om prissättning när företaget börjar sälja tjänsten. Företag som har anammat digital transformation behöver bättre projektledning. Quire är en innovativ molnbaserad samarbetsplattform som gör det enkelt att hantera projekt i en mängd olika stilar. Quire-plattformen gör det möjligt för team att starta blygsamt utan mycket projektledningsinställningar, och enkelt skapa checklistor som kan utvecklas och fungera som grunden för mer detaljerad övervakning. Den lägger också stor vikt vid visuell projektledning, vilket gör att team kan se sitt projekt som en Kanban-tavla (i Trello) eller som en lista. Visuellt kan anställda organisera, prioritera och fokusera på det som är mest intuitivt.

MailChimp

(Bildkredit: MailChimp)

4. MailChimp

Den generösa gratisversionen erbjuder små och medelstora företag en mängd alternativ och möjliggör automatiska e-postmeddelanden i en anständig skala. Fullständig mallredigerare för fullständiga e-postmeddelanden Rent och tydligt användargränssnitt Priserna stiger dramatiskt när du passerar 2,000 10,000 prenumeranter. Vissa kunder har stött på supportproblem. MailChimp är ett populärt verktyg för e-postautomatisering, som ger små och medelstora företag ett snabbt och enkelt sätt att hantera e-postmarknadsföringskampanjer. E-postautomatisering sparar tid och minskar mängden mänskligt ingripande som krävs för att nå nya kunder eller befintliga kunder. Företag kan välja ett gratispaket med upp till 2,000 XNUMX e-postmeddelanden per månad och XNUMX XNUMX prenumeranter. Pay-as-you-go-alternativ är idealiska för en mer personlig upplevelse.

snabb grund

(Bildkredit: Quick Base)

5. Snabb Foundation

Designad för att göra applikationsutveckling enkel och snabb Flera paket för team av olika storlekar. Integreras med Gmail, NetSuite och Salesforce. Priserna är mycket höga, särskilt för små och medelstora företag med snäva budgetar. Kommunikations- och personaliseringsverktygen är ganska begränsade. En studie av Clutch visar att nästan hälften av småföretagen har en mobilapp, medan 30 % har planer på att lansera en. Men att bygga en app kan verka som en monumental utmaning för nya små och medelstora företag. Lyckligtvis är Quick Base en apputvecklingsplattform för företag som vill bygga appar utan kodning. Istället har små och medelstora företag möjligheten att skapa applikationer genom en förenklad, steg-för-steg-process. Det finns flera prisalternativ tillgängliga, med en gratis provperiod för nybörjare.

social pilot

(Bildkredit: Social Pilot)

6. Dirigent social

Snabb åtkomst till alla sociala mediekonton för snabb och enkel interaktion Detaljerat rapporteringssystem för att förbättra prestandaövervakning Fantastiska blockplaneringsfunktioner Begränsade funktioner för socialt lyssnande och engagemang Över en fjärdedel av konsumenterna föredrar att interagera med sociala mediekonton företag via sociala nätverk än via telefon. De kommer sannolikt att spendera 21 % mer efter en positiv social upplevelse med ett varumärke. Men det kan vara svårt att hantera kommunikation över flera sociala nätverk, varför Social Pilot är ett värdefullt verktyg för digitala transformationer. Företag kan hantera alla sina sociala konton och automatisera sin efterplanering för att upprätthålla ett starkt engagemang på kortare tid. SMB kan lägga om innehåll flera gånger under många datum, sömlöst dela information mellan alla konton och låta konsumenter få ett snabbare svar.

Tira

(Bildkredit: Stripe)

7. Eid

Utökade faktureringsalternativ för engångs- eller löpande fakturering. Högpresterande rapporteringsverktyg. Kvalitetsutvecklingsverktyg för enkel integration. Inte många kundtjänstalternativ. Vissa användare rapporterade oväntade kontostängningar Att göra och ta emot betalningar online är en daglig process för små och medelstora företag. Stripe är en tredjepartsbetalningsprocessor designad för att vara så enkel och lätt att använda som möjligt. Dess utvecklingsverktyg tillåter alla med de nödvändiga färdigheterna att integrera Stripe med flera språk (Python, PHP, Node, etc.) och den erbjuder över 300 integrationsassociationer för verklig flexibilitet. Företag kan acceptera betalningar med kreditkort, elektroniska plånböcker med mera, i olika valutor, med automatiska omräkningar.

Google Drive

(Bildkredit: Google)

8. Google Drive

Massor av gratis lagringsutrymme tillgängligt. Mycket lätt att använda och hantera. Otrolig övergångstillgänglighet Inte tillräckligt med anpassningsalternativ och intetsägande presentation Svaga internetanslutningar kan göra realtidsfiländringar långsammare än nödvändigt. Sist men inte minst, Google Drive. Det är en fantastisk molnlagringsplattform som tillåter organisationer att samarbeta om dokument i realtid, skapa presentationer, hantera kalkylblad och mer. Den har en strömlinjeformad design och är lätt att navigera från början. Små företag kan lära känna Google Drive gratis (15 GB tillgängligt lagringsutrymme), även om kommersiella paket är tillgängliga till konkurrenskraftiga priser för att möta tillväxt. Fildelning och mapporganisation är enkelt på stationära datorer, mobiler och surfplattor. Dessa verktyg ger små och medelstora företag ett effektivt sätt att effektivisera processer, maximera produktiviteten och stärka teamsamarbetet. Framför allt sparar automatisering av e-post och social marknadsföring tid, medan snabb fakturering och apputveckling avsevärt förenklar komplexa uppgifter. För små och medelstora företag är det en stor utmaning att få genomslag på en konkurrensutsatt marknad, men att ta till sig digitala transformationer sparar tid och minskar distraktioner. Och det betyder att företag kan ägna mer energi åt tillväxt, förbättring och framgång än någonsin tidigare.