Vikten av en uppkopplad framtid i alla branscher.

Vikten av en uppkopplad framtid i alla branscher.

Anslutningsmöjligheter lägger grunden för en av de viktigaste förändringarna i samhället på generationer. Med den fjärde industriella revolutionen i full gång ser vi oöverträffade möjligheter för att skapa nya affärsmodeller, bättre upplevelser och grundläggande förändringar i vårt sätt att se på arbete och liv. Den efterlängtade introduktionen av 5G kommer att förverkligas nu, med storstadsområden som London, Amsterdam, Madrid, Stockholm och Milano som åtminstone testar utbyggnaden av denna nya nivå av mobilanslutning.

Om författaren Eric Law, Vice President för Enterprise for Europe, CommScope. Utöver denna trådlösa utveckling befinner vi oss i början av Wi-Fi 6, nästa generations Wi-Fi-tjänster som borde påskynda anslutningen som vi känner den. Designad för att möjliggöra trådlösa datahastigheter på upp till 10 Gbit/s och fungera i allt mer trånga radiomiljöer, kommer Wi-Fi 6:s huvudapplikationer att kännas i områden som flygplatser, arenor, hotell, lägenhets- och kommersiella byggnader och nöjesställen. . Med innovation att vinna, hur kan organisationer i en mängd branscher förstå och utnyttja dessa nya möjligheter som möjliggörs av anslutning? Inom utbildning, detaljhandel, gästfrihet och hälsovård hittar vi ett antal olika användningsfall som hjälper andra att fastställa sina egna framtida anslutningsplaner. .

Anslut campus

För universiteten har konceptet med det smarta campuset vuxit avsevärt de senaste åren, och utvecklats långt bortom att ansluta enskilda byggnader och trådbunden eller trådlös bredbandsanslutning inomhus i amfiteatrar och bibliotek. Idag har det uppkopplade campuset ett genomgripande hybridnätverk som spänner över hela fältet och förknippar studenter och personal inom och utanför med resurser, applikationer och system för att leva, arbeta och lära. Studenter som förväntar sig fullständig och enkel tillgång till information, data och applikationer, oavsett om de arbetar på campus eller hemma, investerar i att säkerställa anslutning och säker dataleverans över nätverket. Det kommer att bli ett avgörande nästa steg för många universitet som konkurrerar om att tillhandahålla bästa studentupplevelsen.

Tillåt återförsäljare

Ofta ses som en banbrytande industri när det gäller tekniska framsteg, många detaljhandelsorganisationer är engagerade i ständig innovation för att förbättra sin kundupplevelse, varav mycket beror på anslutning. Ett sådant exempel är den belgiska skohandlaren Torfs. Med mer än 80 butiker över hela landet var det tvunget att kunna tillhandahålla snabb, trådlös Wi-Fi-åtkomst för butikskunder, men det hindrades av det äldre teknikkravet att konfigurera anslutningen för varje butik individuellt. Torfs implementerade en molntjänstlösning som kunde hantera anslutningar mellan alla butiker från en enda enhet, samtidigt som de i enskilda butiker kunde justera och finjustera sina individuella inställningar med en enkel mobilapp. Återförsäljaren använder trådlösa routrar för att tillhandahålla anslutning till kunder när de är i butiken, samt för att ansluta skannrar och IT-infrastruktur för att tillåta butikschefer att sömlöst spåra och hantera lager med sin affärssystem. Hållbarheten i butikerna har också säkerställts eftersom de föreställer sig implementeringar i teknologier som Internet of Things (IoT) för att ytterligare förbättra kundupplevelsen för shoppare.

Skapa den bästa kundupplevelsen

Om hotellgäster inte kan få en stark och konsekvent trådlös anslutning, för alla sina medieenheter och appar, var som helst på fastigheten, kommer de inte tillbaka. Inte överraskande genomgår hotellbranschen en omvandling som innehåller nya möjligheter att effektivisera verksamheten och erbjuda nya tjänster till gästerna. Här är ett citat från en av våra partners: "Några av världens största femstjärniga hotell har använt Ruckus Networks-teknik för att förbättra upplevelsen för affärsanvändare", säger Sami Mansi, regional chef för Mellanöstern. , Afrika. och Türkiye på InterTouch. "Transparent anslutning och den bästa nätverksinfrastrukturen är ett grundläggande krav för lyxhotell som betjänar affärsresenärer samtidigt som de hanterar tusentals anslutningar under högtrafik."

Stöd kliniker

Effektiv sjukhuskommunikation räddar bokstavligen liv. Med ett akut behov av att koppla samman läkare, sjuksköterskor, patienter och utrustning när de snabbt rör sig genom ofta stora och ofta invecklade anläggningar, har sjukhusen varit pionjärer i användningen av trådlös teknik. for Connectivity Doctors använde från början personsökare för att hålla kontakten med sjuksköterskor som behövde dem. Sedan kom användningen av smartphones för kommunikation, med stöd av teknologier som Distributed Antenna Systems (DAS). Idag, med framsteg inom teknik som Internet of Things (IoT) och antalet enheter som används på ett sjukhus, kommer sjukhus att behöva mer bandbredd än ; de kan inte bryta sig ur den äldre infrastrukturen för Wi-Fi och DAS. Digital teknik ersätter sina äldre analoga motsvarigheter inom många områden av livet, som vi har diskuterat i olika branscher, och nu gör digital DAS det möjligt för sjukhus att möta sina behov av trådlös infrastruktur med lättanvända, kostnadseffektiva system. distribuera och enkelt kunna migrera till 5G-teknik när den blir mer allmänt tillgänglig.

Tillhandahålla effektiva tjänster

Förutom att påverka hela branscher, förbättrar fördelarna med anslutning också effektiviteten inom enskilda organisationer. Frederiksberg Forsyning, ett företag som levererar vatten, värme och kyla och gas till de mer än 100,000 XNUMX invånarna i Frederiksbergs furstendöme i Köpenhamn, är ett perfekt exempel. Det offentligt finansierade företaget förlitar sig på data för att optimera sina nätverk, men förlitade sig på manuellt inmatade mätaravläsningar som tillhandahålls månadsvis eller årligen av kunder. På grund av den manuella processen var dessa avläsningar ofta föremål för förseningar eller mänskliga fel. Frederiksberg Forsyning behövde en lösning kopplad från produktion till transformatorstationer och sedan till slutanvändaren, över hela kommunen och inklusive källarområden, för att automatisera processen att leverera denna data och möjliggöra smartare och snabbare beslutsfattande. Nätverket, som drivs av anslutna sensorer över hela regionen, gav Frederiksberg Forsyning bokstavlig insyn i sina pipelines och datainsamling i realtid när det gäller nätverksprestanda, vilket hjälpte företaget att optimera energiförbrukningen och minska vattenförlusten, vilket resulterade i en mer effektiv och miljövänlig organisation.

En uppkopplad framtid

Oavsett om vi är hemma, på jobbet eller på resande fot, förväntar vi oss att uppkopplingen ska vara effektiv. Från 5G till Wi-Fi 6, vi befinner oss i början av hastigheter, möjligheter och möjligheter som aldrig tidigare varit tillgängliga. Från digitala banker till streamingtjänster som stör traditionella TV-tittande modeller, vi befinner oss i en tidsålder av störningar, och mycket av denna positiva förändring kommer att fortsätta att stödjas av nya tidsanslutningar.