Vi har precis hört ett annat sätt (*14*) iPhone 14 och 14 Pro kan vara annorlunda

Vi har precis hört ett annat sätt (*14*) iPhone 14 och 14 Pro kan vara annorlunda

Vi har hört rykten om många potentiella skillnader mellan standard iPhone 14 och dess Pro-familjemedlemmar, inklusive kameror, avsaknad av ett skåra och olika styrkretsar, och en annan potentiell skillnad har nu nämnts i en recension.

Enligt (*14*) kinesiska sajten MyDrivers, vänder sig Apple till displayföretaget BOE för att skapa skärmar för (*14*) 14-tums iPhone 6,1, med 50 miljoner paneler som förväntas byggas. Det ser ut som att Apple planerar att hålla fast vid Samsung och LG för att bygga skärmar för andra familjemedlemmar, och det är de företag som Apple har förlitat sig på tidigare (*14*).

BOE har gjort skärmar för Vivo-, Huawei- och Oppo-telefoner, så det är inte ett nytt företag, men det är inte lika stort som Samsung i (*14*) mobilskärmsutrymme.

Det är värt att notera att vi redan har hört rykten om att BOE gjort iPhone-skärmar för många tidigare modeller, så ta det med en nypa salt. Men det finns en stor anledning till att Apple överväger detta:

Analys: Goda nyheter för iPhone-fans

En skärm tillverkad av BOE kommer förmodligen inte att skilja sig mycket från en som tillverkas av LG eller Samsung; Förvänta dig inte att standarden (*14*) iPhone 14 ska se mycket annorlunda ut än Pro, Pro Max eller Max om BOE tillverkar skärmarna.

Det finns dock en anledning till att det alltid är bra, och allt beror på tillgänglighet. Du förstår, de nuvarande nedstängningarna i Asien påverkar (*14*) tillverkningsprocessen för iPhones, och även om det verkligen inte kommer att påverka framtida iPhones, finns det en chans att det skulle kunna göra det om låsningarna fortsätter.

Men genom att diversifiera sina produktionsrötter för skärmar gör Apple (*14*) iPhone 14 mycket mindre sannolikt att påverkas av globala förändringar. Om det finns fler block kommer bara vissa medlemmar av iPhone-familjen att påverkas, inte alla.

Det bör noteras att skalföretag har ganska olika baser. BOE är ett kinesiskt statligt bolag, men många av LG Displays fabriker finns i Sydkorea, medan Samsung även har fabriker i Indien. Därför kommer inget enskilt block att påverka alla tre företagen.

Detta kommer i sin tur att innebära att om det fortfarande råder global osäkerhet i mitten av 2022 så kommer det inte att påverka iPhone 14. Så det kommer att vara ganska lätt att köpa och du kommer inte behöva stå i kö utanför en Apple-butik för att köpa den. timmar att hämta en. Vilket är goda nyheter i våra böcker.

Naturligtvis är detta bara spekulationer, och mer kan gå fel i (*14*) världen för att påverka tillgängligheten för iPhone (en annan Eyjafjallajökull-situation, någon?). Men om Apple skriver på med BOE kan det inte vara en dålig sak för potentiella köpare.

Via GSMArena