DOT vill stoppa utbyggnaden av 5G-bandet

Verizon och AT&T har kommit överens om att skjuta upp delar av deras 5G-utbyggnad på stora amerikanska flygplatser till juli 2023, vilket ger flygindustrin mer tid (öppnas i en ny flik) för att ta itu med eventuella risker som orsakas av C-bandspektrumet.

Mellanregister C-band erbjuder en kompromiss mellan räckvidden och inre penetrationsegenskaper hos kortdistansradiovågor och den enorma kapacitet som högbandsfrekvenser erbjuder.

De två operatörerna hade planerat att aktivera 5G C-bandet tidigare i år innan Federal Aviation Authority (FAA) väckte oro för att spektrumet skulle kunna påverka känslig elektronik, såsom höjdmätare, som förlitar sig på frekvenser mellan 4,2, 4,4GHz och XNUMXGHz

5G lufthot

Dessa farhågor ifrågasätts av mobiloperatörer, som dock har gått med på att skjuta upp lanseringen av sina respektive tjänster nära vissa flygplatser med sex månader och införa åtgärder för att lindra eventuella problem, inklusive buffertzoner på flygplatser.

Med den tidsfristen närmar sig har FAA, AT&T och Verizon kommit överens om en ny etappvis implementeringsplan som kommer att ge stora flygbolag möjligheten att uppgradera sina flygplan med nya höjdmätare under de kommande 12 månaderna.

"Vi tror att vi har identifierat en väg som kommer att fortsätta att tillåta flyg och C-band 5G trådlös teknik att samexistera säkert", säger tillförordnad FAA-administratör Billy Nolen. "Vi uppskattar Verizon och AT&T:s vilja att fortsätta detta viktiga och produktiva samarbete med flygindustrin."

"Dagens tillkännagivande identifierar en väg framåt som gör det möjligt för Verizon att fullt ut utnyttja vårt C-bandsspektrum för 5G på flygplatser på en accelererad och definierad tidslinje", säger Craig Silliman, Verizons VD. . "Som en del av det här avtalet med FAA kommer vi att ta bort frivilliga begränsningar för utbyggnaden av vårt 5G-nätverk runt flygplatser i ett stegvis tillvägagångssätt under de kommande månaderna, vilket innebär att ännu fler konsumenter och företag kommer att dra nytta av de enorma kapaciteterna hos 5G-tekniken. . .

"Dessa framsteg är resultatet av månader av nära samarbete med FAA, FCC och flygindustrin, och banar väg för fortsatt robust utbyggnad av 5G."

Mobiloperatörer och branschorgan säger att det inte finns några trovärdiga bevis på störningar, och noterar att andra länder har implementerat 5G C-bandet utan problem och att det finns ett tillräckligt spektrumgap mellan bandbredden som allokeras till mobiltelefoni och flyget. Andra undrade varför FAA väntade så länge med att uttrycka sin oro.

Dela detta