Valves VR-headset är bara ett språngbräda till något mycket större

Valves VR-headset är bara ett språngbräda till något mycket större

Många av oss saknar ironi och väntade kanske dumt på detta svårfångade tredje stora bidrag i Half-Life-serien. Men Valves medgrundare Gabe Newell kan ha låtit det glida att framtiden för hans verksamhet ligger i utvecklingen av virtuell verklighet, AR och "hjärn-datorgränssnitt" eller BCI.

Som rapporterats av RoadToVR, gjorde Newell, som talade vid Sancta Maria College i Auckland, Nya Zeeland, en kommentar som kanske hade lite mer allvar än vad allmänheten förväntade sig.

"Det finns några intressanta frågor," sa Newell, "som: Är saker på något sätt stabila slutmål eller är de övergångspunkter?"

"Allt du behöver göra när det gäller kontroller i spel, när det gäller att förstå visuell bearbetning, i termer av effektiv design, leder dig till hjärn-dator-gränssnitt och vad de gör.

"Jag tror att hjärn-datorgränssnitt kommer att vara otroligt störande, en av de mest störande tekniska övergångarna vi kommer att gå igenom. Så jag tror att det är ovärderligt. Vi investerar mycket i nya headset och spel för dessa applikationer. kategorier, men också att se framåt och säga "hur utvecklas det här?"

Valve har logiskt sett redan gjort betydande framsteg i den virtuella verkligheten. Företaget var med och utvecklade HTC Vive-headsetet XNUMX, följt av Valve Index XNUMX, ett top-of-the-line virtual reality-headset och förmodligen det bästa, om du har råd.

Företaget släppte också Half-Life: Alyx XNUMX, förmodligen det största och helt enkelt ett av de bästa virtual reality-spelen hittills. Omfattningen och omfattningen av detta spel är potentiellt indikativa för Valves framtida planer med virtuell och förstärkt verklighet.

Newell bekräftade detta vid samma konferens och sa: "Half-Life: Alyx var vårt bästa uttalande om vad vi tror att händelserna är, och jag tror att det sammanfattar vårt bästa nuvarande tänkande i detta avseende. Det informerar också om de beslut vi tog i framtiden. nästa generation av hjälmar vi utvecklar."

Analys: Hjärn-dator-gränssnitt?

Ventilindex

(Bildkredit: Valve)

För närvarande är vår bästa gissning på Valves övergripande mål med sina framtida VR-headset, baserat på Newells kommentarer, att skapa hårdvara som bättre stöder storskaliga spel och applikationer, som vi har sett med Half-Life: Alyx.

Även om vi börjar se mer ambitiösa virtuell verklighetsprojekt som Resident Evil XNUMX VR, uppgår många virtuell verklighetsupplevelser fortfarande till demonstrationer av höghastighetsteknik eller specifika enheter. Tekniken har fortfarande väldigt få verkligt otroliga applikationer som får människor att skynda sig att köpa de bästa virtual reality-headseten.

När det gäller termen hjärn-dator-gränssnitt är detta inte en ny term för Valve. Newell har redan testat idén och sagt att "vi är betydligt närmare Matrix än vad folk tror."

Som...skriven bokstavligt, det är lite av en skrämmande idé, även om Newell klargjorde att hjärn-till-dator-gränssnitt (eller BCI) borde syfta till att göra spel och appar mycket mer uppslukande och inte, i själva verket, en oskiljbar virtuell. . planet där vi alla är fångade utan att veta om det.

Det är helt klart fortfarande tidiga dagar, och Newells egna kommentarer om vad BCI-tekniken kan erbjuda för spel och andra VR-upplevelser är i bästa fall idealiska. Som sagt, vi kan inte säga att vi inte är lite fascinerade av tanken på att utforska en fullt realiserad virtuell planet som våra sinnen aktivt kan svara på. Tiden får utvisa om tekniken visar sig vara något realistisk eller om den kommer att förbli drömmen för ambitiösa uppfinnare i decennier framöver.

Dagens bästa ventilindexerbjudanden