Dina konferenssamtal kan snart bli mer irriterande om ryktena om ett nytt tillskott till Microsoft Teams visar sig vara sanna.

Videokonferensplattformen planerar uppenbarligen att ta med en serie spel till Microsoft Teams i vad som verkar vara ett försök att hjälpa till att öka medarbetarnas moral.

Källor berättade för The Verge (öppnas i en ny flik) att flera Windows-klassiker är bland de föreslagna spelen, inklusive Solitaire.

Microsoft Team Games

Flera titlar från företagets Casual Games-plattform förväntas vara en del av flytten, så det är inte så att Microsoft uppmuntrar arbetare att lansera storskaliga spelsessioner under arbetstid.

Istället verkar det som att planen mer är att hjälpa till att döda några minuter, som om du väntar på att någon ska gå med i samtalet, med en snabb omgång Connect 4 (en annan titel att inkludera).

Microsoft avböjde att kommentera ryktet på begäran av The Verge, och en liknande begäran från TechRadar Pro blev också obesvarad.

Ett sådant drag skulle dock vara vettigt, eftersom företaget har drivit på för att få användningen av Microsoft Teams att verka mindre krångligt under de senaste månaderna.

Olika uppdateringar har försökt göra Teams roligare att använda, inklusive flera generationer av avatarer för att representera dig i ett samtal med dess Together-läge, som visar en liveavatar för varje deltagare.

Avatarer kan hälsa på varandra, knacka varandra på axeln och till och med klappa och försöka ta itu med oro för deltagare i videosamtal som ofta verkar frånkopplade genom att visa verkliga känslor och ansiktsuttryck.

Företaget beskrev också planer på att snart introducera 3D-avatarer tillsammans med mer uppslukande Microsoft Teams-möten i den så kallade "metaversen" i slutet av 2022.

Detta trots att vissa höga Microsoft-tjänstemän uttryckte oro över säkerheten för Metaverse, med Charlie Bell, företagets vice VD för säkerhet, efterlevnad, identitet och administration, som nyligen noterade att Metaverse, precis som alla andra kvantsprång inom teknik, för med sig det olika bedragare och brottslingar

Dela detta