Använder Instagram tidsgräns Dina sessioner snart

Instagram har förstärkt sina användbarhetsfunktioner de senaste åren genom att ge föräldrar ytterligare kontroll över sina söners och döttrars konton, samtidigt som användarna kan sätta gränser för hur länge appen kan användas dagligen.

Som rapporterats av TechCrunch har företaget fördubblat sina användningsalternativ från 15 minuter till 30 minuter, innan du möts av en skärm som begränsar dig från att fortsätta använda appen under resten av dagen.

Även om det spekulerades i att detta berodde på nya ansträngningar från Meta, Instagrams moderbolag, för att öka den tid användarna spenderar på appen på grund av minskade intäkter, tryckte Instagram tillbaka och förklarade att anledningen till den ökade tiden var att ge användarna mer dags att hantera sina aviseringar.

Men även om funktionen kan vara svår att hitta genom att gå till Profil > Aktivitet > Tid > Ange tidsgräns, finns det andra alternativ som kan hjälpa till att begränsa dina sociala medieappar när som helst på din enhet.

Analys: det finns bättre alternativ för att kontrollera din konsumtion

Om du har en iPhone kan du använda ScreenTime, en inbyggd iOS-funktion som låter dig begränsa alla appar du har installerat på din enhet. Det kan begränsas till en viss tid på dygnet eller en tidsgräns kan ställas in. Om du har flera Apple-enheter under samma AppleID-konto kan du tillämpa dessa gränser på alla dina enheter, tack vare iCloud.

Men det är begränsat till dina appar: ScreenTime låter dig för närvarande inte utöka dina användningsgränser till de webbplatser du besöker. Appar som Ochi kommer att kunna göra detta och kommer att filtrera bort vissa sajter om du till exempel försöker gå till en social mediasida.

Android har sin egen version av det som kallas digitalt välmående. Den kan göra samma funktioner som ScreenTime där du kan ställa in dagliga tidsgränser för alla installerade appar förutom webbadresser.

Dessa kan enkelt ersätta Instagram-användningsfunktioner eftersom de utan tvekan är svårare att hitta.

Vi ändrade alternativen för "daglig gräns" för att undvika att skicka flera aviseringar samtidigt. Mer om "Take A Break" här: https://t.co/5kj0RInU0521 2022 februari XNUMX

Se mer

Ibland kan du upptäcka ett ögonblick när du bläddrar igenom ditt flöde och det talar om för dig att du har granskat alla de senaste inläggen. Men för användningsgränsalternativ är den fortfarande dold.

Även om det är vettigt att öka skärmtiderna, finns det å ena sidan ingen anledning till varför Instagram skulle erbjuda ett annat alternativ för att ställa in en anpassad skärmtid för alla användare, och i ett område av appen där det är lättare att upptäcka.

Men även om det minsta är 30 minuter för appen, finns det ingen anledning till att du inte kan använda ScreenTime, Digital Wellbeing och tredjepartsalternativ som Ochi för att ställa in din egen tid, oavsett.

Dela detta