En av årets sämsta program kritiserade kritikerna

God's Favorite Idiot, den nya Netflix-komedin från Melissa McCarthy och hennes man Ben Falcone, har blivit direkt panorerad av kritiker.

Komedin, som berättas över åtta avsnitt, handlar om Falcon's Clark, en obeskrivlig teknisk supportarbetare som, efter att ha träffats av en mycket speciell blixt, på något sätt blir Guds intet ont anande budbärare.

Plötsligt välsignad med en änglaglöd, får Clark i uppdrag av den Allsmäktige att rädda mänskligheten från apokalypsen. McCarthy spelar hennes medarbetare och kärleksintresse, Amily, med Leslie Bibb och Kevin Dunn i biroller. Falcone skrev alla åtta avsnitt, med komikern Michael McDonald som regisserade serien.

Seriens koncept, som är ganska nära succékomedin Evan Almighty, är en av de många saker som kritiker är upphetsade över om programmet, som debuterade på Netflix i onsdags (15 juni). som har varit snälla.

Serien har för närvarande 22 % i betyg på Rotten Tomatoes, vilket är 3 % mindre än Mike Myers Netflix-fordon The Pentaverate, en annan serie som har drabbats hårt av kritiker.

John Doyle från The Globe and Mail (öppnas i en ny flik) kallade showen "en av årets sämsta program", och tillade att det finns "...30 sekunder långa reklamfilmer på TV med mer kuslig och fantasifullare än den här potten ." Gudcentrerat nonsens."

AV Clubs William Hughes (öppnar i en ny flik) beklagade den "ibland oändliga viljan att fastna i kontorslivets ordlekar", medan Varietys Daniel D'Addario (öppnas i en ny flik) satte kängan rakt av på McCarthy, kallar showen "...ett slöseri med dyrbar tid i karriären för en begåvad artist, vars fans kommer att följa henne överallt och som belönar dem med så lite hon kan göra."

Marya E. Gates of Reading List (öppnas i en ny flik) sa att Guds favoritidiot fick i uppdrag att ha en "alltför enkel och alltför komplicerad berättelse, med underutvecklade karaktärer och vulgär produktionsdesign." Han var snällare än Anita Singh från The Daily Telegraph (öppnas i en ny flik), som anklagade Falcone för att ge McCarthy "...carte blanche för att göra hans schtick högt, oförskämt och allmänt motbjudande, i den felaktiga tron ​​att allt hon säger eller det är roligt."

Bara Lucy Mangan från The Guardian (öppnas i ny flik) hade något bra att säga, men till och med hon tillade i sin trestjärniga recension att Guds favoritidiot "inte skulle störa prisjuryerna."

Analys: Kommer Netflix bry sig?

Det beror på hur många som tittar på programmet. Med tanke på att den för närvarande är rankad som nummer tre på Netflixs topp 10 mest populära program, verkar det som att många Netflix-prenumeranter älskar programmet, även om kritikerna inte gör det.

McCarthy och Falcone regisserade tidigare Thunder Force för Netflix och arbetade tillsammans flera gånger på filmer inklusive The Boss och Superintelligence, som alla var kommersiella framgångar.

Intressant nog beställde Netflix ursprungligen 16 avsnitt av God's Favorite Idiot, bara för att senare minska den ordningen till åtta för att mäta publikens reaktioner. Om recensionerna är bra blir det bara åtta och åtta, men Netflix gör inga serier för recensionerna, om det gjorde det skulle det inte göra ännu en del av den hjärndöda erotiska thrillern 365 Days...

Dela detta