Den älskade och lite knäppa Persona-serien är på väg till Xbox för första gången, eftersom tre av dess RPG:er portas till Microsofts plattform.

Persona 5 Royal, Persona 4 Golden och Person 3 Portable, som avslöjas under Xbox och Bethesda keynote, kommer att släppas på Xbox Series X|S, Xbox One och PC den 21 oktober senare i år. Medan alla tre spelen tidigare har släppts på PlayStation-konsoler, är detta första gången Persona-serien är på väg till Xbox-territorium.

JRPG-serien har utvecklat en lojal fanbas sedan starten för 25 år sedan. Kända för sin animerade konststil och starka tonåringskaraktärer, har många Persona-spel fått kultföljder och hyllningar. Xbox-spelare kommer nu att få möjlighet att uppleva dem utanför väggarna på PlayStation exklusiva.

Kolla in tillkännagivandet nedan för att förhandsgranska spelen själv.

Personal 5 Royal, det senaste bidraget i serien, tog Persona till nya höjder. Vi tycker att det är ett av de bästa RPG-spelen du kan spela och vi älskar dess snygga karaktärsdesign, djupa men knäppa historia och fräscha idéer. Hans turbaserade utforskning av fängelsehålan har förbättrats med tillägg av lätta sociala simuleringsfunktioner, som gör hans karaktärer ännu mer engagerande.

Det är inte första gången Persona-serien lämnar sitt hem på PlayStation. Spinoffen av Persona Q: Shadow of the Labyrinth släpptes för Nintendo 3DS, och Persona 5 Strikers, ett crossover-spel med Dynasty Warriors, släpptes också för Nintendo Switch 2021. Persona 4 Golden är även tillgängligt för PC. .

Hur som helst, det är första gången Xbox ansluter sig till festen. Alla tre spelen kommer att vara tillgängliga att spela på Xbox Game Pass på lanseringsdagen.

Dela detta