Få saker ger mig så mycket nördigt roligt som att upptäcka smarta nya sätt att spara tid med textinmatning på Android. Och för mina pengar kommer inget tangentbord i närheten av nivån på konsekvens, kvalitet och funktionalitet hos Googles eget Gboard Android-tangentbord.

Nåväl, min effektivitetsbesatta jordnära vän, jag fick precis den goda godingen att dela med mig av idag. Detta är ett super användbart knep som jag stötte på nyligen när jag kommunicerade med andra människor från min Android-mobil.

Tekniskt sett handlar det inte om textinmatning, men det handlar absolut om att höra tankar och dela viktig information på din Android-telefonkompanjon. Och det kommer absolut att spara värdefulla steg och sekunder i din dagliga Android-dans.

Så här är det: nästa gång du hittar en bild som du vill bifoga till ett e-postmeddelande eller kanske skickar i en e-posttråd någonstans, kan du helt enkelt kopiera den och sedan låta Gboard hålla bilden på is och redo att virtuellt klistras in. . var som helst. som en e-postbilaga, ett objekt i en e-posttråd eller kanske till och med ett tillägg till ett dokument som du redigerar när du är ute och joggar i din favoritträningsdräkt.

Därifrån är det bara ett snabbt klick till i Gboards Android-gränssnitt för att infoga bilden där du behöver den, när du behöver den. Och det bästa av allt? Det tar bara cirka 20 sekunder att ställa in den och sedan ytterligare 10 sekunders övning för att ställa in den för en livstid av tillfredsställelse på sekunder.

[Psst: Älskar genvägar? Min Android Genväg Supercourse kommer att lära dig ännu mer avancerade tidsbesparande tricks för din telefon. Registrera dig nu gratis!]

Så låt oss förbättra effektiviteten för din Android, ska vi?

Del I: Gboard-pärlan upptäckt

Okej, först måste vi bekräfta att du har aktiverat en handfull inställningar i din Gboard Android-installation innan vår vänliga lilla process fungerar.

Men oroa dig inte: det är lätt. Jag lovar!

 • Öppna först bara Gboard genom att trycka på ett tomt textfält var som helst på din telefon.
 • Om du ser en urklippsikon på den översta raden på tangentbordet trycker du på den. Om du inte ser den ikonen trycker du på menyikonen med tre punkter i samma område och trycker sedan på urklippsikonen på panelen som visas.
 • Se till att den lilla omkopplaren i det övre högra hörnet av Gboards urklippsgränssnitt är i påslaget läge, med reglaget tryckt åt höger. Om inte, tryck på den för att aktivera den, följ sedan anvisningarna som visas för att ge nödvändiga behörigheter för att tillåta det att fungera.
 • Gboard Android: interruptor de portapapeles JR

  Förstod jag? Väl. Nu har vi bara ett område i Gboard-inställningarna att besöka:

 • Öppna Gboards fullständiga inställningsmeny genom att trycka på menyikonen med tre punkter på den översta raden på tangentbordet och välj sedan "Inställningar" i panelen som visas.
 • Tryck på "Urklipp".
 • Se till att alla alternativ nedan är aktiverade och i påslaget läge.
 • Framkalla det minsta rop av tillfredsställelse och/eller gör en förtjusande liten dans genom att vifta med armarna i stolen.
 • Gboard Android: opciones del portapapeles JR

  Och det är allt. Jag sa ju att det inte var så hemskt, eller hur?

  Nu kommer det roliga...

  Del II: Gboard Jewel Pleasure

  Så här är vi – vi har ditt Gboard-urklipp redo att användas. Allt som återstår är att träna din degiga däggdjurshjärna i rätt procedur för att utnyttja denna nyfunna kraft och lita på telefonens smarta tangentbord för att överföra bilder till Android.

  Här är vi:

 • I Chrome eller någon annan Android-webbläsare, tryck och håll in bilden du vill kopiera och välj sedan alternativet "Kopiera bild" därifrån.
 • Pixelägare noterar: I appar som Twitter eller Google Foton, eller någon annanstans på Android som inte har ett enkelt inbyggt kopieringsalternativ för bilder, kan du också öppna telefonens förhandsvisningsområde och sedan trycka och hålla fingret det. praktiskt taget vilken bild som helst för att hitta ett alternativ för att kopiera den. Trevligt, eller hur?
 • När du har kopierat din bild, vissla en rolig låt till dig själv och gå sedan till appen där du vill lägga till bilden: Gmail, Messages, Ye Olde Virtual Image Hut, etc.
 • Öppna meddelandet eller tråden där du vill placera bilden. Gboard kommer med största sannolikhet att visa din nyligen fästa bild som ett förslag i mitten av det översta fältet. Och notera också: samma process kommer att fungera när du precis har tagit en skärmdump var som helst på Android också.
 • Om du inte ser det här förslaget, hitta och tryck på urklippsikonen igen i Gboard, så väntar din kopierade bild på dig där.
 • Hur du än hittar den, tryck på den bilden i Gboard och bam – din rena bild kommer att läggas till som en bilaga och redo att skickas vart du än arbetar.
 • Gboard Android: pegar imágenes JR

  Men vänta! Det finns ytterligare en spännande möjlighet att fundera över...

  Del 3: Möjligheten att använda Gboard Gem för erfarna användare

  Gör dig redo, min söta säsongsbetonade pumpa, för det är här det blir riktigt intressant. Låt oss säga att du har en viss bild som du delar ofta från din Android-telefon, kanske en skärmdump som visar en viss process som ständigt dyker upp i dina arbetsrelaterade chattar, en bild som visar någon form av företagsinformation som du ständigt förmedlar till andra människor . , eller kanske till och med en bild av en tofsmes som du tycker är särskilt oemotståndlig. (Hej, det är inget fel med att beundra en exceptionellt vacker fågel.)

  Oavsett vilket kan du fästa dina mest använda bilder till Gboards urklipp och sedan alltid ha dem där och redo att bifogas med två klick var som helst, när som helst.

  Spela in dessa steg på din mögliga gamla hippocampus:

 • Kopiera bilden (eller ta skärmdumpen) i fråga.
 • Starta Gboard genom att knacka med ditt favoritfinger på en öppen textruta var som helst på din telefon.
 • Tryck på urklippsikonen i den översta raden på tangentbordet, eller igen, om du inte ser den där, tryck på menyikonen med tre punkter och hitta sedan urklippet i panelen som visas.
 • Tryck länge på bilden, som ska vara högst upp i Gboards urklippslista.
 • Välj "Fäst" från alternativmenyn som visas.
 • Gboard Android: pin del portapapeles JR

  Och det är det: nästa gång du öppnar Gboard-urklippet, bör du se din nyligen fästa bild i ett nytt avsnitt direkt under dina senast kopierade objekt. Allt du behöver göra är att hitta och röra vid den, så kan du sätta in den varhelst ditt fjäderälskande hjärta vill.

  Gboard Android: imagen anclada JR

  Det visar sig att din Android-telefons tangentbord är bra för mer än att bara skriva. Nu vet du, och nu kan du jonglera med bilder över hela din telefon som ett proffs. Puh!

  Åh, och glöm inte: För ännu mer avancerade Gboard-genvägar och alla möjliga andra sätt att spara tid på Android, kom hit. registrera dig för min gratis android genvägar superkurs. Det är ett sju dagar långt e-postäventyr som kommer att lära dig många knep för att förbättra effektiviteten på din telefon.

  Så mycket nördkul, så lite tid. Kom igen, kom igen, power freak!

  Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

  Dela detta