Microsoft har meddelat att dess populära predictive typing-funktion snart kommer till Word på Mac.

Verktyget Text Prediction Editor förutser dina nästa ord och föreslår ord eller fraser medan du skriver, vilket kan påskynda skrivprocessen för de långsamma maskinskrivarna bland oss.

Apple-kunder måste dock ha tålamod, eftersom funktionen inte förväntas bli allmänt tillgänglig förrän i september.

Microsoft Word -uppdatering

När funktionen äntligen rullas ut kommer Office 365-användare att kunna aktivera den genom att gå till statusfältet och välja "Textförutsägelser: På."

För att acceptera den föreslagna texten, tryck på "Tab" eller "Högerpil" på tangentbordet och fortsätt att skriva. Och för att avvisa ett förslag, fortsätt att skriva eller tryck på "Esc", så försvinner förslaget.

Även om Word-användare på Mac firar uppdateringen, har vissa komponenter i Microsoft Office-programsviten minskad funktionalitet.

Till exempel meddelade företaget nyligen att erbjudandet Money in Excel kommer att tas bort från dess kalkylblad från och med juni 2023.

Verktyget låter användare automatiskt extrahera ekonomisk data från bankkonton, kreditkort och investeringar för att hantera budgetering och ge bättre hantering av din ekonomi.

Tyvärr har priserna på Office 365 också stigit över hela linjen, efter mer än ett decennium av liten eller ingen förändring.

Från och med den 15 mars har alla Microsoft 365-affärsplaner ökat i pris, med det mest kompletta paketet (Microsoft 365 E3) som nu kostar 36 €/användare/år. Lyckligtvis gäller dessa prisförändringar inte företagets utbildnings- eller konsumentprodukter.

Dela detta