Så du lyckades äntligen installera en Windows-uppdatering från Microsoft och det finns ett problem. Var vänder du dig för att få hjälp och hjälp?

Kort svar: det beror på.

Om du är företagskund och har problem med din arbetsdator, antingen på kontoret eller på distans, bör du tilldelas en IT-administratör eller helpdesk. Eller så ringer du helpdesk eller öppnar en felanmälan och någon svarar dig. De har ofta verktyg för att fjärransluta till din dator och se vad som händer. Om problemet är så allvarligt att din maskin inte kan repareras kommer de att distribuera en ny dator eller ombilda din dator med hjälp av verktyg som Autopilot för att distribuera en ny kopia av Windows åt dig.

Om du är en IT-administratör som arbetar för ett stort företag med ett Premier Support-kontrakt med Microsoft, har du sannolikt en process på plats för att öppna ett supportärende med företaget. Du kanske till och med har en dedikerad kontakt för dina problem.

Men för de av oss som inte har dessa dedikerade resurser, vilka är dina alternativ? Det beror på vilken version av Windows du använder.

Microsofts programchef Aria Carley twittrade nyligen följande:

#FunFact Build Preview Channel kommersiella kunder får **GRATIS SUPPORT**

(antingen distribueras via #WUfB, #WSUS, #AzureMarketplace, etc.)

Windows har flera versioner. Om du är en Windows Insider deltar du i en offentlig betaprocess. Den här förhandsvisningskanalen för lanseringen är specifikt vad du pratar om och får specialbehandling.

Enligt definitionen av Carley avser "kommersiella kunder" alla organisationer med en IT-administratör som hanterar enheter via Microsoft Endpoint Manager eller annan hanteringslösning eller någon premiumlicens (Pro+).

Han noterade att eventuella problem med Windows 11 22H2, som nu anses vara förhandsversionen, kan öppna ett supportärende. (Obs: Även om dessa betraktas som betaversioner får de fortfarande säkerhetsuppdateringar. Så även om jag inte rekommenderar att du kör hela ditt företag på förhandsversioner, är det en bra idé att låta några av dina maskiner testa betaversioner.) Jag har också sett några MSP:er köra alla sina maskiner på dessa interna versioner för att komma före byggen.

När du kör dessa förhandsversioner är det en bra idé att gå till Windows Feedback-appen och söka efter, och rösta på, en bugg som du hittar där. Detta gör att Microsoft kan få mer information om antalet berörda kunder.

Om du vill se en bra introduktion till Windows Update Management med WSUS eller Cloud Update Management rekommenderar jag denna session inspelad av Carley: "Hantera Windows Updates in the Cloud."

Vad händer om du bara körde de officiellt släppta versionerna av Windows 10 eller 11? Först och främst skulle jag inte använda feedback-appen för att rapportera några buggar jag hittar efter en säkerhetsuppdatering som orsakar problem. Denna applikation är avsedd för betatestning, inte för problem med släppta versioner av Windows. Istället vill du öppna ett officiellt supportärende eller kolla online för att se om andra rapporterar problem. Det är viktigt att komma ihåg att glömma att granska de områden där Microsoft officiellt erkänner problem.

För Windows finns den här platsen på instrumentpanelen för både Windows Health-versionen och Microsoft 365-versionen av instrumentpanelen. För Office vill du kolla in resurserna på webbplatsen för Office Known Issues. Och för att se om andra har samma problem som du rekommenderar jag flera ställen.

Först och främst erkänner jag att jag har en preferens för följande två resurser: PatchManagement listservern, som är värd för en Google-listagrupp och inkluderar många IT-administratörer från företag som sträcker sig från små till stora (jag är en frivillig moderator) och Askwoody. com, där många enskilda användare publicerar information om patchproblem. En annan resurs som Microsoft övervakar för rapporter om biverkningar är rWindows 10-forumet på Reddit. Varje månad läggs en tråd upp där användare och IT-administratörer rapporterar problem de stöter på. (Du kan också göra inlägg på Microsofts egna Answers-forum för Windows och Office, eller prova andra supportalternativ, inklusive guider och chatt.)

Om du kan öppna ett supportärende hos Microsoft, observera att om en bugg orsakas av en säkerhetskorrigering och Microsoft åtgärdar problemet senare, måste du tillhandahålla ett kreditkort för att öppna fallet. Microsoft kommer att ersätta kostnaderna när de har erkänt problemet.

Slutligen, om en pålitlig kollega eller vän kan fjärråtkomst till din dator för att hjälpa dig, finns det flera verktyg de kan använda. Ett av de enklaste sätten är att använda Microsofts inbyggda Quick Assistant för Windows 10. Det kräver nu att du uppdaterar via Microsoft Store, så du måste ha ett Microsoft-konto nu, men det är fortfarande ett enkelt sätt att få och få hjälp . andra människor du litar på.

Slutsats: Microsofts hjälp och support är tillgänglig oavsett om du är en företagskund eller en enskild användare. Se över dina alternativ innan du behöver hjälp, så om något går fel vet du vart du ska vända dig först.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta