Medan vissa människor inte har några problem med att somna i ett mörkt, tyst rum, behöver vi andra lite hjälp. Sömnpodcaster är populära här, och en ny studie från återförsäljaren Sleepseeker har avslöjat de bästa podcasterna som hjälper dig att somna lättare.

Studien (öppnas i en ny flik) använde en mängd olika mätvärden för att skapa sina 35 bästa sömnpoddsändningar, inklusive podcastrankning och poäng. Podcasten Sleep With Me tog förstaplatsen med poängen 8,77, tätt följd av sömnpodden Nothing Much Happens med poängen 8,35. Avrundar de tre bästa är Get Sleepy-podden, med en poäng på 8,23.

Studien tittade också på vilka sömnpoddar som hade flest prenumeranter. Sleep With Me rankades först med över 200 000 Castbox-prenumeranter, följt av Tracks to Relax med över 50 000 prenumeranter och Deep Energy Podcast med över 33 000.

Här är de 10 bästa podcasterna för bättre sömn, enligt studien:

 • sova med mig
 • inte mycket som händer
 • känna sig sömnig
 • Somnolent
 • skjuta upp
 • drömbäck
 • djup energi
 • sätt att koppla av
 • det sovande biblioteket
 • berättelser om djup sömn
 • Sov med mig-podden har över 4,4 miljoner lyssnare.

  (Bildkredit: Dreamcatcher)

  Som en av de mest populära sömnpodcasterna i världen är det ingen överraskning att Sleep With Me är rankad som nummer ett. Det som är förvånande är klyftan i antal visningar och prenumeranter mellan Sleep With Me och dess konkurrenter.

  Så vad är det och varför är det så populärt? Släppt 2013 och värd Drew Ackerman, Sleep With Me är inspirerad av den sena radiositcomen, som Ackerman säger var det enda som hjälpte honom att somna från sömnlöshet.

  Det är i grunden en berättande podcast, med berättelser inspirerade av Ackermans barndom och därefter. Ackermans tonfall och långsamma takt är lugnande, och det han pratar om kommer inte att stimulera din hjärna, vilket ger dig en bättre chans att slappna av och somna. Folk som lyssnar på podden svär att den hjälper dem att somna snabbare.

  Du kan lyssna på Sleep With Me gratis på Spotify, eller så kan du hitta den på Apple Podcasts (öppnas i en ny flik), Google Podcasts, Listen with RadioPublic och Android.

  Vad är sömnpodcaster och fungerar de?

  Sömnpodcaster hjälper dig att känna dig lugnare i sängen, vilket kan vara knepigt om upplevelser av sömnlöshet, nattskräck eller smärta under sömnen gör dig rastlös. En bra sömnpodcast tar dig bort från att oroa dig för att somna, så det finns ingen press. Du kan också komma åt vissa podcasts via din sömnspårare, beroende på kompatibilitet.

  Filmen visar ett par som sover tillsammans i sängen, vilande på vita kuddar.

  (Bildkredit: Getty)

  De finns i ett brett utbud, men de mest populära sömnpodcasterna har berättare med tysta röster som (för att uttrycka det artigt) surrar i bakgrunden när du lutar dig tillbaka och kopplar av.

  Om du vill ha fler godnattsagor, meditationsmusik och sömnljud rekommenderar vi en av de bästa sömnapparna. Calm är en av våra favoritappar, och som vi förklarade i vår Calm-recension är den full av sömnmeditationer för att lindra oro vid sänggåendet.

  Andra sätt att säkerställa en bättre nattsömn

  Ditt sovrum gör skillnad i ditt förhållande till sömn. Om du är rädd för att gå in på grund av tidigare sömnproblem, kommer du att skapa ett negativt samband mellan ditt sovrum och sömnbrist. En bra sömnterapeut kan hjälpa till att reda ut mycket av psykologin kring detta, men tills dess, se till att ditt sovrum är så svalt och stressfritt som möjligt.

  Detta inkluderar att välja den bästa madrassen för din kroppstyp och den position du känner dig bekväm med att sova i, eftersom det är den positionen du kommer att stanna i längst. Har du inte budget för en ny säng men din saknar komfort? Testa istället en bra bäddmadrass, eftersom de bara är en bråkdel av priset.

  Tänk också på luftcirkulationen, för ju svalare luften är i ditt sovrum, desto bättre kommer du att sova. Om du tycker att vitt brus är lugnande, överväg att investera i en fläkt för att få cirkulationen till en lek. Du kan också lämna fönstret öppet beroende på buller och värme utifrån.

  Rensa bort skräpet, dämpa belysningen till en nivå som passar dig bäst och ta tag i din bästa kudde med ett rent örngott (fräscha lakan hjälper dig att sova bättre). Gå sedan och lägg dig, starta din sömnpodcast och njut av detta ögonblick för dig själv.

  Dagens bästa priser på populära sömnprodukter

  Dela detta