Ucrania elogia la ayuda invaluable de Amazon Web Services

Ukrainas vice premiärminister berömde Amazon Web Services (AWS) roll för att hjälpa till att hålla landets vitala system online och i drift efter den ryska invasionen.

På det senaste AWS re:Invent 2022-evenemanget i Las Vegas sa Mykhailo Fedorov, som också fungerar som Ukrainas minister för digital transformation, att utan företagets stöd kunde landets digitala infrastruktur ha varit i ett ännu svårare tillstånd.

"Låt mig vara ärlig...det är ovärderligt," sa Fedorov. "Detta är det mest tekniskt avancerade kriget i mänsklighetens historia - varje dag ser vi hur teknik kan döda. Men vi ser också hur teknik kan hjälpa."

molnkrig

Fedorov noterade att statliga register och databaser är "kritisk informationsinfrastruktur" men skyddades genom en nödmigrering till molnet med hjälp av AWS-system.

För att göra detta anlände tre AWS Snowball-apparater, designade för storskalig offlinemigrering av terabyte data, till landet via Polen.

Liam Maxwell, Director of Government Digital Transformation på AWS, förklarade att i januari 2022 "blev det allt tydligare att det skulle bli en attack mot Ukraina från Ryssland."

Han noterade att den följande månaden antog Ukrainas parlament en lag som tillåter överföring av data från myndigheter och privat sektor till molnet, vilket gör att AWS kan börja arbeta nära Ukraina.

"På dagen för invasionen träffade vi ambassadören vid den ukrainska ambassaden i London och beskrev en plan för hur vi skulle kunna identifiera delar av staten som vi kunde hjälpa dem att rädda", sa Maxwell. "Detta inkluderade poster som folkbokföring, mark- och fastighetsägande, skattebetalningsregister, utbildningsregister. Detta lade grunden för ett strategiskt initiativ för att hjälpa den ukrainska regeringen och skydda dess digitala infrastruktur.

För att befästa relationen mellan AWS och Ukraina undertecknade Fedorov och Maxwell ett "memorandum of understanding" med AWS och lovade ett nytt "åtagande att fortsätta arbeta tillsammans."

"AWS hjälpte oss i början av den fullskaliga invasionen," sa Fedorov. "AWS-ledningen fattade ett beslut som räddade [den] ukrainska regeringen och den ukrainska ekonomin. Lösningen för att spara ukrainska statliga databaser och register var migrering till molnet.”

"AWS gav ett av de största bidragen till Ukrainas seger genom att ge den ukrainska regeringen tillgång och resurser för molnmigrering."

"Det vi gillar bäst med det här partnerskapet med molnföretag är att ryska missiler inte kan förstöra molnet."

Dela detta