Giftiga spelare som tycker om att trakassera andra genom kommunikation i spelet kommer att få ett lika obehagligt uppvaknande.

Som skapare och utgivare av några av de bästa samarbetsspelen är Ubisoft och Riot Games inte främmande för att behöva hantera giftiga spelare. Lyckligtvis har de två företagen gått samman för Zero Harm In Comms (öppnas i en ny flik), ett forskningspartnerskap som syftar till att bekämpa dåligt beteende online. Projektet kommer att använda artificiell intelligens-teknik för att spåra, bearbeta och lära bots hur man identifierar fall av mobbning online för att "främja mer givande sociala upplevelser och förhindra skadliga interaktioner."

Dåliga spelare kommer inte längre att kunna gömma sig bakom anonymiteten på sina tangentbord. Forskarförbundet har som mål att skapa ett system där information om kränkande spelare ska lagras och sedan delas över branschen i en databas.

(Bildkredit: Ubisoft)

detta är det

Du har säkert hört termen "giftig" användas för att beskriva vissa typer av onlinespelare. Oavsett om det hänvisar till specifika speltekniker som är ogillade av den allmänna spelpubliken eller ett fall av äkta övergrepp eller mobbning, är det svårt att sätta ett ansikte åt ett skärmnamn i en tid av anonymitet online.

Även om anti-fuskmjukvara har introducerats i många stora online PvP-spel, tenderar de inte att märka när spelare aktivt skadar andra spelare med sina ord. Det trånga utrymmet mellan svordomar och mobbning fylls ofta av den sortens troll man förväntar sig att bara hitta i sagor.

Reyna och Jett de Valorant

(Bildkredit: Riot Games)

ja, chatbot

I Ubisoft Le Forges tillkännagivande uttrycker VD Yves Jacquier sin empati (öppnas i en ny flik) för spelare som befinner sig i dessa svåra positioner. "Störande spelarbeteende är ett problem som vi tar på största allvar, men ett som också är väldigt svårt att lösa", säger han och syftar på hur systemen på plats ständigt misslyckas med att identifiera och straffa användare för deras felaktiga beteende. "Vi tror att genom att gå samman som en bransch kommer vi att kunna ta itu med den här frågan mer effektivt."

Och de kommer att mötas, som Riot Games vd Wesley Kerr forsar. "Vi är fast beslutna att arbeta med branschpartner som Ubisoft som tror på att skapa säkra samhällen", säger han. Detta partnerskap med Ubisoft är bara ett exempel på "det bredare engagemanget och det arbete [Riot Games] gör... för att utveckla system som skapar hälsosamma, säkra och inkluderande interaktioner."

AI-mjukvaran kommer att fungera genom att ta chattloggar över alla Ubisoft- och Riot-spel och ta bort alla fall av känslig information innan den taggas baserat på det beteende som visas. All denna data kommer att samlas in för att bättre förbereda AI-botarna för att upptäcka spelare som bryter mot communityns riktlinjer.

Visst, vissa spel har gjort framsteg när det gäller att bekämpa dåligt uppförande i sina individuella spel, men att ta bort din utrustning mitt i Call of Duty: Modern Warfare 2 verkar inte tillräckligt hotfullt, det faktum att hundratals människor gör det. läs dina dåliga kommentarer, förhoppningsvis kommer det att få oansedda spelare att tänka två gånger innan de pratar i chatt efter spelet.

Dela detta