Det har varit en något tumultartad tid på Twitter sedan Elon Musk tog över i slutet av oktober, och mycket av uppmärksamheten har fokuserat på de kontroversiella förändringarna av Twitter Blues prenumerationsplan. Nu har Twitter meddelat att planen ska relanseras på måndag.

I en tweet från deras officiella konto (öppnas i en ny flik) bekräftade Twitter att kostnaden för Twitter Blue kommer att förbli densamma på €8 per månad, men kommer att gå upp till €11 per månad om du registrerar dig via iOS (med Apple-appen). Butiksskatt ingår). Internationell prissättning för iOS-boosten har ännu inte bekräftats, men planen kostar för närvarande £7 per månad i Storbritannien och AU$7 i Australien.

En av de mest omtalade förändringarna som kommer till Twitter Blue är att verifiering kommer att integreras i den. Det nya tillkännagivandet säger att Blue-prenumeranter med ett verifierat telefonnummer kommer att få en blå bock när deras konto har godkänts, så det låter som om någon form av manuell verifiering också äger rum.

Vi återlanserar @TwitterBlue på måndag – prenumerera på webben för €8/månad eller på iOS för €11/månad för att få tillgång till exklusiva prenumerantfunktioner, inklusive den blå bocken 🧵 pic.twitter.com/DvvsLoSO5010 December 2022

Se mer

Vad du får

Twitter säger också att tweets från Blues följare kommer att prioriteras i svar, omnämnanden och sökningar. De som betalar månadsavgiften kommer också att se färre annonser och kunna lägga upp längre videor, samt tidig tillgång till nya funktioner medan de provar det.

Andra Twitter-funktioner som kommer att vara exklusiva för Blue-prenumeranter inkluderar möjligheten att redigera tweets, lägga upp videor i 1080p-kvalitet och tillgång till ett läsarläge som gör det enkelt att analysera tweets och trådar på skärmen.

Samtidigt kommer de "officiella" etiketterna som brukade förekomma på vissa konton att ersättas med guldbocken för företag och grå bockar för statliga och "multilaterala" konton. För närvarande är det inte klart vad som kommer att hända med enskilda användare som redan har verifierats med det gamla systemet.

Analys: Twitter 2.0 tar fart

Som chef för SpaceX, Tesla, och nu Twitter, delar Elon Musk verkligen åsikter, men det finns inga argument för att han gillar att gå snabbt med sina förändringar och innovationer. Vi har sett alla typer av tester och justeringar på Twitter under de senaste månaderna.

När det gäller Twitter Blue och verifieringsprocessen kan man hävda att Musk rörde sig för snabbt. Även om Twitter Blue redan var tillgängligt innan det kom, har det blivit mer förvirrande och kontroversiellt genom att erbjuda en blå bock för prenumeranter och höja priserna för dem som registrerar sig via sin iPhone eller iPad.

Att ha extra funktioner som kostar är vettigt (Twitter behöver trots allt intäkter), men verifiering var ursprungligen tänkt att vara ett sätt att bekräfta identitet och trovärdighet på Twitter. Nu kan alla som har råd köpa det, vilket späder på lockelsen av att ha det blå märket.

Vi får vänta och se hur dessa förändringar påverkar det sociala nätverket och om Musks stora plan för Twitter 2.0 kan bli verklighet. Det är säkert mycket mer på väg när plattformen fortsätter att utvecklas.

Dela detta