Apples WWDC 2022 keynote är över och vi har sett förhandsvisningar av iOS 16, watchOS 9 och mer, med offentliga betaversioner planerade att anlända i juli.

Fortfarande, med iPados 16 som äntligen ger stöd för externa skärmar och iOS 16 med helt anpassningsbara låsskärmar, (*13*) Ventura har gett det bästa av båda världarna när det gäller funktionalitet.

Med det i åtanke har vi kollat ​​in vilka Mac-datorer som kommer att fungera med Ventura när den lanseras i slutet av 2022.

Vilka Mac-datorer är kompatibla med Ventura?

Apple bekräftade under keynoten att (*13*) 13 Ventura kommer "i höst", med en offentlig beta i juli, där du kan testa uppdateringen innan den släpps för alla.

Tja, den versionen är nödvändig för att de plus de Mac ska ha mise på nivå vers la dernière mise à jour de (*13*), Ventura semble se forcecer beaucoup plus la main cette année, les Mac aussi récents que 2018 étant autorisés à se mettre om dagen. Detta är en betydande förändring från (*13*) Monterey, som kunde köras på Mac från och med 2015.

Ventura kommer endast att vara tillgängliga för Mac -datorer som släpps från 2017 och framåt, inklusive:

Hur är det med människor som använder Mac från 2016?

De av er som fortfarande använder din Mac från 2016 eller tidigare kommer att missa uppdateringen som kommer senare under 2022, men du kommer fortfarande att kunna använda din Mac normalt.

Du kanske märker att vissa av dina favoritapplikationer inte längre är kompatibla med ditt gamla operativsystem (*13*). Du kanske inte märker en förändring direkt, men appar från tredje part kan uppmana dig att byta till Ventura om du vill använda dem.

Du kan också löpa en högre risk att uppleva ett säkerhetsintrång. Hackare har haft mer tid att ta reda på hur man knäcker äldre hårdvara och mjukvara, med hjälp av lösningar som troligen kommer att fixas i de senaste uppdateringarna.

Dela detta