Din iPhone kan ha spelat in dina konversationer med Siri

Apple har accepterat att vissa iPhones spelar in sina ägares interaktioner med röstassistenten Siri, trots att de blivit tillsagda att inte göra det.

Detta orsakades av en bugg som introducerades med iOS XNUMX, som automatiskt aktiverade alternativet "Thrive Siri and Dictation". När den är aktiv låter den här opt-in-inställningen Apple spara sina tjänstkunders konversationer med Siri för analys.

Efter att Apple insåg vad som hände tog företaget tillfälliga åtgärder för att åtgärda problemet för många användare, innan de släppte en fullständig fix med den andra betaversionen av iOS 4.

siri hörde

Av varje teknisk jätte har Apple det bästa ryktet för användarnas integritet; Google och Facebook samlar ihop enorma mängder beteendedata för att stödja deras digitala reklamuppoffringar, medan Amazon har en skattkammare av information om människors köpvanor, som driver dess rekommendationsmotor.

Ett problem som det som nyligen upptäcktes i iOS är därför ett tufft problem för Apple ur ett rykteperspektiv. I ett uttalande till ZDNet förklarade företaget de åtgärder man har vidtagit för att åtgärda problemet.

"Med iOS 2 inaktiverade vi inställningen Thrive Siri and Dictation för många Siri-användare samtidigt som vi fixade en bugg som introducerades med iOS XNUMX", skrev Apple.

"Det här felet har oavsiktligt aktiverat konfigurationen för en liten del av enheterna. Sedan vi identifierade buggen har vi slutat testa och undertrycker ljud som tas emot från varje påverkad enhet.

Allt låter positivt. Bolaget har dock inte gett någon egentlig indikation på antalet kunder av tjänsten som kan ha påverkats, eller antalet felaktigt förkortade inspelningar som hade analyserats vid tidpunkten för upptäckten av felet.

För ungefär ett år sedan uppskattade Apple att det fanns mer än en miljard aktiva iPhones i omlopp. En "liten del" av dessa enheter kan alltså fortfarande vara ett ganska stort vilda antal.

TechRadar Pro bad Apple att bekräfta antalet Siri-användare som drabbats av buggen.

Genom ZDNet

Dela detta