Los piratas informaticos podrian secuestrar su cuenta de WhatsApp usando

Meta har lagt till nya företagskatalogfunktioner till WhatsApp för användare i Brasilien, Indonesien, Mexiko, Colombia och Storbritannien.

Användare av den krypterade meddelandetjänsten kommer nu att kunna söka efter företag efter kategori, till exempel resor eller banktjänster, eller söka efter ett med namn för att hitta det. Och det kommer potentiellt att rädda människor från att behöva leta upp telefonnummer på webbplatser eller söka i deras kontaktlista.

I Brasilien omfattar sökfunktionen för företagskataloger även småföretag och testar även säkra chattbetalningar i regionen.

Vad är nästa för Whatsapp?

Nyheten kommer eftersom Meta kanske försöker få mer intäkter från de 175 miljoner människor som den säger använder ett WhatsApp-företagskonto varje dag, eftersom annonsintäkterna från dess kärnverksamheter på Facebook och Instagram minskar.

Facebook tillkännagav sin första nedgång i antalet användare i februari 2022, och i oktober 2022 sågs en minskning med 4% i intäkter från år till år under de tre månaderna juli till september.

Teknikjätten började testa en betaltjänst i Brasilien 2020, men hade problem med att få godkännande från Brasiliens centralbank tillsammans med de partners som behövdes för att få det att fungera.

I april fick WhatsApp godkännande från WhatsApp att utöka sin betaltjänst till ytterligare 100 miljoner användare på den indiska marknaden, av de mer än 400 miljoner människor i Indien som använder tjänsten.

Vi kanske ser en närmare konvergens mellan WhatsApp och affärsvärlden. På Dreamforce 2022 sa Salesforce att det skulle erbjuda företag ett nytt sätt att kommunicera med kunder genom WhatsApp-integrationer med flera Salesforce CRM-applikationer.

Salesforce hävdade att integrationen kommer att skapa "bekvämare, mer integrerade och personliga upplevelser mellan människor och företag."

Dela detta