Tre av de senaste årens bästa Resident Evil-spel har just fått förbättrade versioner på nuvarande generations konsoler och datorer, vilket gör detta till en bra tid att återbesöka den dödsdömda staden Raccoon eller de kusliga skogarna i Dulvey i Louisiana.

Ägare av Resident Evil 2, Resident Evil 3 och Resident Evil 7 kan ladda ner och spela sina uppdaterade versioner utan extra kostnad, just nu. Nyheten kommer direkt från Capcom Showcase mitt under Summer Game Fest.

Du måste ladda ner PS5-versionen av varje spel om du spelar på Sony-konsolen. På Xbox Series X|S kommer en snabbkorrigering automatiskt att tillämpa uppdateringen via Xbox Smart Delivery baserat på vilken av de två konsolerna du äger. Dessutom bör patchen laddas ner omedelbart på Steam om automatiska uppdateringar är aktiverade.

Din sista flykt?

Dessa Resident Evil Enhanced-spel tillkännagavs tidigare under året, och vi kan inte vänta med att dyka in i dessa fantastiska titlar med en ny uppsättning uppdaterade funktioner.

Det ser ut som att Capcom verkligen har gått till stan med uppdateringarna för PS5 och Xbox Series X för dessa utmärkta Resident Evil-spel. Alla tre kommer med de vanliga klockorna och visselpiporna, som 4K-upplösning och högre bildhastighetsgränser. Dessutom kommer alla sparade filer från basversionerna av spelen att bevaras, så det finns ingen anledning att börja om från början om du vill dra nytta av fördelarna med uppdaterade versioner.

PS5-versionerna av dessa Resident Evil-spel är särskilt övertygande, med tillägget av konsolens 3D-ljudfunktioner. När allt kommer omkring vill vi verkligen höra de åskande fotstegen från Mr. X och Lickers som andas ner i halsen på oss i plågsamma detaljer. Det, i kombination med DualSense trådlösa kontrollers haptiska feedback och adaptiva triggers, skulle kunna ge den mest uppslukande Resident Evil-upplevelsen hittills.

Det kanske mest talande är tillägget av ray tracing, och från den korta demonstrationen av funktionen som visas på Capcom Showcase (Jills reflektion är vackert återgiven på de kala väggarna i det underjordiska labbet), verkar det som att "det kommer att öppna ett annat lager. ” djupt till Raccoon City och Baker House från RE7.

Uppdateringar av Resident Evil 2, 3 och 7 var inte de enda RE-information som kom från Capcoms skyltfönster heller. Resident Evil Village Gold Edition kommer i oktober och lägger till en ny DLC-kampanj, ett tredjepersonsalternativ till huvudspelet och förbättringar av Mercenaries-bonusläget.

Dela detta