TikToks globala dominans fortsätter eftersom appen har kommit till VIZIO Smart TV (öppnas i en ny flik).

Uppdateringen rullas ut (öppnas i en ny flik) med en ny app som finns direkt på startsidan. VIZIO är lite långsam med att stödja TikTok då konkurrenterna Samsung och LG hade appen när den lanserades i Nordamerika i november 2021. TikTok TV är i huvudsak samma som mobilappen men på en större skärm och utan möjlighet att spela in en video.

Det som är anmärkningsvärt med just den här utgåvan är att VIZIO TV-apparater är kända för att vara billiga. Du kan till exempel köpa Vizios 4-tums V-Series 43K HDR TV för knappt 300 dollar. Jämför det med Samsungs 4K TV. Du kommer sannolikt att betala uppemot €400 för en, och det är förutsatt att den är till rea.

TikToks ankomst på Vizio TV betyder att du har en populär app mer allmänt tillgänglig för TV-konsumenten.

Det finns dock en hake. En VIZIO-representant har bekräftat att appen kommer att finnas tillgänglig på alla VIZIO-TV:ar utrustade med SmartCast, som är företagets egenutvecklade appplattform. Om du inte är säker på om din TV har SmartCast kan du kontrollera genom att gå till VIZIOs webbplats (öppnas i en ny flik) och söka efter din modell; kommer att visas på produktsidan.

Enligt webbplatsen kommer alla VIZIO TV-apparater från 2021 och senare med SmartCast. Detta innebär att om du har en äldre modell kanske den inte har appplattformen och därför finns det inget sätt att få TikTok TV.

Bortsett från dess tillgänglighet på billiga TV-apparater, är TikTok TV i stort sett samma sak. Du kan ansluta ditt TikTok-konto till VIZIO-skärmen för att titta på videor från ditt personliga flöde. Appen har också aktiverat autoplay för en kontinuerlig ström av innehåll.

Analys: Prova nya saker

När TikTok flyttar bort från sina mobila rötter och till nya plattformar kan du inte låta bli att undra vad moderbolaget ByteDance har i beredskap för sin app. Att rulla ut billiga 4K-TV-apparater kommer sannolikt att ge dem en ännu större publik, men det finns inte mycket du kan göra med samma innehåll.

Som ett resultat har TikTok provat nya saker. I februari utökade appen den maximala videolängden till 10 minuter och tog tydligen kontroll över YouTube. Och rapporter från maj avslöjar att ByteDance planerar att implementera videospel på sin tjänst. Men de är ganska enkla mobilspel som att springa i ett körfält och undvika hinder. Det är intressant att se vad TikTok gör för att driva tillväxt, även om det är ganska slumpmässigt.

Dessutom kanske du inte vet, men det är fullt möjligt att ladda ner TikTok-videor. TechRadar har en guide om hur du förhindrar att dina bokmärken försvinner i det gigantiska innehållsbiblioteket.

Dela detta