The Witcher showrunner Lauren Hissrich säger att hon "fullständigt förstår" varför fans är rasande över Henry Cavills kommande avgång.

Hissrich pratade exklusivt med TechRadar under The Witcher: Blood Origin UK och sa att han sympatiserade med tittarna som Cavill lämnade Netflix-succén. Hissrich uppmanade dock fansen att fortsätta med tv-serien, även om Cavill inte längre kommer att vara en del av hans rollbesättning.

Hissrichs svar kommer fem veckor efter att det avslöjades att programmets huvudskådespelare inte kommer att återvända som Geralt of Rivia efter The Witcher säsong 3. Fantasyserien, som återkommer under andra kvartalet 2023, kommer att avsluta Cavills regeringstid, med Liam Hemsworth, bror till Marvel-filmstjärnan Chris Hemsworth, som ersätter Cavill i säsong 4.

I los días que siguieron uttryckte basen för The Witcher-fanatiker överraskning och bestörtning porque Cavill estaba alejando de uno de los papeles de sus sueños. En Change.org-petition (öppnas i en ny flik) – som för närvarande har över 275 000 signaturer – har till och med upprättats, som uppmanar Netflix att försöka övertala Cavill att stanna kvar och sparka showens skribentspersonal.

För sin del säger Hissrich att hon till fullo förstår fansens ilska mot henne och resten av showens skapare. Men han uppmanade också The Witcher-fans att fortsätta stödja dess skådespelare och besättning, och tillade att misslyckande att göra det skulle vara skadligt för den kommande Blood Origin-spin-offen och framtida säsonger av huvudserien Witcher. .

"Det är en stor sak för oss också", erkände Hissrich när TechRadar tog upp hur negativt fans hade reagerat på Cavills förestående avgång. "Och det är problemet: det pratas mycket och ryktas om det och vi förstår helt varför fansen åker dit.

"Vad jag kommer att säga är att komma tillbaka till säsong tre av The Witcher så att vi kan fortsätta göra det. Uppenbarligen att [Cavills avgång] är goda nyheter. Men vad jag inte vill göra är att få honom att stanna på Blood Origin, Declan. [de Barra, Blood Origins showrunner], skådespelare och besättning. Det här är hans ögonblick i rampljuset."

Cavill är en självutnämnd Witcher-superfan och hans skildring av Geralt var höjdpunkten i en av de bästa serierna på Netflix under dess två första säsonger. Utan honom fruktar fansen att huvudserien kommer att avvika ytterligare från författaren Andrzej Sapkowskis källmaterial, med mycket av fanskaran som tidigare kritiserat plotbaserade avvikelser som tagits av programmets kreativa team i säsong 2 av The Witcher.

Som ett stort Witcher-fan har Cavill varit så vokal lika mycket som sin fanbas att han vill att serien ska hålla sig närmare Sapkowskis fantasyromaner. I december 2021 sa han till Netflixs The Witcher säsong 2 Unlocked Aftershow (öppnas i en ny flik): "Jag är ett stort fan av böckerna och jag håller fast vid dem, och det handlar om att se till att den här historien spelar ut." utan alltför många kidnappningar eller parallella saker pågår för att dölja våra spår.”

Flera rykten har cirkulerat på nätet sedan nyheterna om Cavills avgång bröts, med många fans som tydde på att han hade en bråk med programmets författare och producenter om riktningen för programmets berättelse. Ända den ridderliga, Cavill uttryckte inte någon fiendskap mot showens kreativa team i sitt eget Instagram-inlägg (öppnas i ny flik) om att lämna Witcher TV-show. Istället valde han att Liam Hemsworth skulle föra vidare Geralts arv i live-action-anpassningen.

Uppenbarligen är det bara ett fåtal personer som känner till sanningen bakom Cavills avgång från showen och det är högst osannolikt att vi någonsin kommer att få reda på det. Hissrichs kommentarer kommer dock att göra lite för att dämpa fans spekulationer om varför han tillbringade tid med att spela Geralt, eller övertyga dem om att fortsätta titta på programmets huvudserie och/eller bli dess uppföljare.

TechRadar kommer att ge dig mer Blood Origin-täckning inför lanseringen den 25 december. Kom tillbaka med oss ​​under de kommande två veckorna för fler exklusiva erbjudanden och våra fullständiga tankar om The Witchers andra spin-off-projekt.

För mer Netflix- och The Witcher-innehåll, kolla in de bästa Netflix-filmerna och de bästa Netflix-dokumentärerna. Om inte, ta reda på hur du läser Witcher-böckerna i ordning, eller titta på en av dessa fem blodiga fantasier medan du väntar på att säsong 3 ska komma.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

(öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Dela detta