Det här kan vara en av de mest förvirrande programmen att se, men jagWestworld säsong 4 bekräftades veckor före Westworld säsong 3-finalen, vilket indikerar att HBO:s sci-fi-drama fortfarande är extremt populärt. Den futuristiska thrillern från showrunners Jonathan Nolan och Lisa Joy återuppfanns förra gången, och den verkar ha behållit tillräckligt med publik för att fortsätta.

"Från nöjesparken i väster till den närmaste framtidens teknokratiska metropol, vi njöt verkligen av varje twist", sa Casey Bloys, HBO:s programchef, i ett uttalande. "Vi kan inte vänta med att se vart hans inspirerade vision tar oss."

Föregående säsong ignorerade till stor del den Android-fyllda lekplatsen för de rika, eftersom vi har tillbringat större delen av vår tid i den mänskliga världen, och dess slutscener tyder på att det inte kommer att förändras för säsong 4.

Spoilers för säsong 3-finalen följer. så se till att du håller ögonen öppna innan vi dyker in i allt vi vet om släppdatum för säsong 4, skådespelare och berättelseriktning.

senaste nyheterna

Ett Instagram-inlägg som delas av Jeffrey Wright (Bernard) tyder på att inspelningen av Westworld säsong 4 redan är igång. Vi vet också att den förlorade sonens Aurora Perrineau har anslutit sig till rollistan som huvudperson.

Westworld Säsong 4 Releasedatum: Don't Expect It Till 2022

Det finns inget konkret släppdatum ännu, men det kommer inte att ske när som helst snart.. Skillnaden mellan säsongerna är vanligtvis cirka två år, vilket inte är förvånande för en show med visuella effekter som Westworld. Även om väntan kan bli kortare om säsong 4 har åtta avsnitt som säsong 3 gjorde - de två första hade tio vardera - är det osannolikt att vi kommer att se Bernard och gänget igen förrän 2022.

Vi vet dock att produktionen är igång, tack vare ett Instagram-inlägg som delats av Jeffrey Wright (Bernard) som antydde att inspelningen har börjat. Skådespelaren åtföljde meddelandet med texten "Hej ... gammal vän", en något gåtfull referens till Bernards förhållande till Anthony Hopkins karaktär, Dr Robert Ford.

Westworld säsong 4 Cast & Story: Går vi in ​​i den avlägsna framtiden?

Vi vet inte vad som kommer härnäst men vi vet att vi aldrig kommer att se en viss galen biljonär igen. Serac (Vincent Cassel) är nu död, med hans löjligt avancerade AI som inte längre kontrollerar mänskligheten.

Vad som är mindre tydligt är ödet för Dolores Abernathy (Evan Rachel Wood). Tekniskt sett kommer hon inte riktigt att vara död om inte alla värdar går under, eftersom hon har visat sig vara modellmaskinen som alla andra litade på. Den femme fatale versionen av Abernathy som är fast besluten att förstöra den mänskliga världens ordning verkar dock ha försvunnit: Serac har raderat sina minnen i jakten på nycklarna till Sublime, en hemlig tjänare som några värdar har rymt från.

Westworld säsong 4 släppdatum

(Bildkredit: HBO)

Poängen är att både människor och värdar kommer tillbaka från de döda så regelbundet i Westworld att det alltid finns en chans att karaktärerna kommer tillbaka som värdar. Wood antydde dock att Dolores som vi känner henne kan vara över den här gången i en intervju på The Tonight Show: "Självklart tror jag att det har visats, du vet, det är ganska svårt att bli av med karaktärerna, men jag tror att vissa saker är slutgiltiga.

"Dolores är borta," sa Nolan till Variety. "Vi älskar Evan Rachel Wood och har inte börjat prata offentligt om exakt hur showen kommer att se ut i framtiden. Men det ser väldigt annorlunda ut. Då kanske vi måste vänja oss vid en Westworld utan henne.

Tillbaka till det sublima, och slutscenen av Bernard (Jeffrey Wright) antyder att vi skulle kunna gå ännu längre i framtiden, kanske för att hitta "ett svar på vad som kommer efter världens undergång." När vi upptäcker att han har nycklarna till detta android-liv, inte Dolores, bär han på sig en mystisk hjälm. Sedan ser vi honom täckt av damm, som om han fysiskt hade tillbringat många år på ett ställe.

När mänskligheten går ner i anarki återstår mycket att lösa i nuet. När Caleb (Aaron Paul) fortsätter revolutionen i Dolores ställe, letar Maeve (Thandie Newton) efter sin dotter och Charlotte Hale (Tessa Thompson) bygger sin värdarmé tillsammans med en Android-version av Man in Black (Ed Harris). , Skulle vi kunna leva olika tidslinjer med Bernard i framtiden? Eller en värld långt borta där värdarna är den dominerande kraften?

Westworld säsong 4 gjutning

(Bildkredit: HBO)

Hur som helst, Även om inga castingdetaljer har bekräftats utöver tillägget av Prodigal Sons Aurora Perrineau, förutspår vi att dessa nyckelkaraktärer kommer tillbaka till säsong 4.

Westworld måste bygga på den enklaste historien från säsong 3

Efter att den lovande premissen för showen etablerades i säsong 1, blev den andra för komplex. Med karaktärer som dör och kom tillbaka överallt, blev insatserna lägre och lägre och det var lätt att tappa koll på vem som var vid liv, död eller hade ont.

Säsong 3 var en mjuk omstart eftersom handlingen mestadels utvecklades i en mer lättsmält enkel tidslinje. Westworld säsong 4 bör fortsätta med detta tillvägagångssätt: Vi vill inte behöva ta fram en penna och papper bara för att komma ihåg vad som händer.

Dela detta