Telegram lägger till en ny prenumerationsplan som heter Telegram Premium.

Glimtar av en Telegram Premium har cirkulerat i flera veckor, medan företaget testade en betaversion på iOS. Telegrams VD och grundare Pavel Durov bekräftade ryktena denna vecka och tog till sin officiella kanal (här är en bild om du inte vill gå med) för att avslöja den nya nivån.

Större filer och högre hastigheter

Officiellt kommer prenumerationsplanen, som kommer att existera tillsammans med gratistjänsten, att lägga till nya funktioner (som att skicka "extra stora dokument") och resurser, och förbättra applikationens hastighet. Premiummedlemmar kommer också att få den första informationen om dessa nya funktioner.

Durov klargör att ingen av gratisfunktionerna plötsligt kommer att lanseras bakom en betalvägg och förväntar sig nya senare. Det kommer också att bli bättre interaktivitet mellan Premium- och Free-användare. Till exempel kommer gratisanvändare att kunna läsa stora filer som skickas till dem av betalda medlemmar eller trycka på Premium-reaktioner på fästa meddelanden.

Det går inte att hämta mycket från Durovs uttalande, men det finns potentiella läckor. Enligt en läckt Telegram-kanal kan den nya Premium-nivån innehålla en ökad nedladdningsstorlek på upp till 4 GB, animerade avatarer, nya chatthanteringsverktyg och tal-till-text-konvertering.

Vi kontaktade Telegram och frågade om de kunde bekräfta någon av dessa detaljer, tillsammans med priset. Tyvärr svarade inte den officiella Telegram-linjen oss.

Analys: Finansieringsbehov

Intäktsgenerering har varit ett problem för företaget. De senaste nio åren har Telegram varit en gratistjänst, men det måste ändras eftersom, som Durov förklarade på sin kanal, Telegram behöver pengar.

Han avslöjar att när folk bad Telegram att lägga till fler funktioner, stötte företaget på hållbarhetsfrågor. Om Telegram lade till vad folk ville ha skulle serverkostnaderna bli totalt "ohanterbara" och kunde ha tvingat den att stänga av appen, enligt Durov. Premium-nivån är ett sätt för användare att direkt stödja appen.

Telegram har experimenterat med olika crowdfunding-metoder tidigare. Vissa, som sponsrade inlägg, behölls och integrerades i appens reklamplattform. Andra har varit mer katastrofala som hans blockchain-plattform för miljarder dollar, TON. SEC fick så småningom reda på TON, där Durov snabbt hoppade av skeppet och övergav projektet.

Det ska bli intressant att se om Telegram Premium är den inkomstkälla som företaget vill att det ska vara. Jämfört med något som det misslyckade blockchain-projektet är en Premium-nivå mer praktisk. Om du är intresserad av krypterade meddelandeappar har TechRadar en lista över de bästa för 2022.

Dela detta