Anonym meddelandeapp Telegram lanserar för första gången en ny premiumtjänst som inkluderar tillgång till filöverföringstjänster.

Flytten att tjäna pengar på sina tjänster kommer när Telegrams användarbas skjuter i höjden över hela världen, den har 700 miljoner aktiva användare enligt sin senaste statistik och är bland de fem mest nedladdade apparna 2022.

Den nya tjänsten (öppnas i en ny flik), kallad Telegram Premium, kommer att erbjuda betalande användare en mängd nya funktioner samtidigt som den "behåller fri tillgång" till huvudappen.

Vad får användare?

Telegram Premium-användare kommer att kunna ladda upp och dela filer upp till 4 GB, medan gratisanvändare kommer att begränsas till 2 GB.

Alla Telegram-användare kan ladda ner dessa extra stora dokument, oavsett om de prenumererar på Telegram Premium eller inte

Tillsammans med företagets inträde i filhosting-utrymmet kommer Telegram Premium-prenumeranter också att kunna ladda ner media och filer med "högsta möjliga hastighet" från deras obegränsade molnlagring.

Premium-användare är också inställda på att få högre gränser för nästan allt i appen, inklusive möjligheten att följa upp till 1000 kanaler, skapa upp till 20 chattmappar med upp till 200 chattar vardera, lägga till ett fjärde konto i valfri Telegram-app, pin 10 chatta med huvudlistan och spara upp till 10 favoritklistermärken.

Telegram Premium kommer också att konvertera röstmeddelanden till text och tillåta användare att betygsätta kvaliteten på utskrifter.

Telegram Premium är nu tillgängligt för iOS-användare som har installerat den senaste versionen 8.8 av appen, men det verkar som att den inte har rullats ut för Android-användare ännu.

Kostnaden för Telegram Premium förväntas variera beroende på plats, men kommer att vara 4,99 € för amerikanska användare.

Uppdateringarna innehåller också en mängd rent kosmetiska uppdateringar, inklusive animerade profilbilder, nya emojis och premiummärken.

I vissa länder sänds sponsrade inlägg på stora offentliga en-till-många-kanaler. Dessa annonser kommer inte längre att visas för Telegram Premium-prenumeranter.

Telegrams tillväxt har dock inte varit utan dess ovälkomna deltagare.

Experter har varnat användare för att akta sig för en skadlig programvara som påstår sig vara ett installationsprogram för den populära kommunikationsplattformen Telegram.

Enligt cybersäkerhetsforskare Minerva Labs distribuerar någon två filer i en nedladdning: den ena är ett legitimt Telegram-installationsprogram, medan det andra är ett AutoIT-program, också ett nedladdningsprogram, men för PurpleFox skadlig programvara.

Dela detta