Tydligen är ingen industri immun från Amazon, som nu kommer att konkurrera med GitHub med en ny AI-kodningsassistent från Amazon Web Services (AWS).

Det nya verktyget, kallat Amazon CodeWhisperer, ger utvecklare maskininlärningsbaserade förslag som syftar till att öka produktiviteten.

Det nya verktyget stöder kod skriven i Python, Java och JavaScript, samt integrerade utvecklingsmiljöer (IDE) som VS Code, IntelliJ IDEA, PyCharm, WebStorm och AWS Cloud9.

¿Hur fungerar det?

Amazon säger att CodeWhisperer kontinuerligt kommer att granska din kod och feedback och ge dig syntaktiskt korrekta rekommendationer. Teknikjätten säger att rekommendationerna är syntetiserade baserat på din kodningsstil och variabelnamn och "inte bara är utdrag."

Tydligen använder CodeWhisperer olika kontextuella ledtrådar för att generera rekommendationer, inklusive platsen för markören i källkoden, koden som föregår markören, kommentarer och kod i andra filer i samma projekt.

Amazon säger att verktyget tränades "på miljarder rader kod" hämtat från arkiv med öppen källkod, interna Amazon-arkiv, API-dokumentation och forum.

Användare är fria att använda rekommendationerna som de är, eller så kan de förbättra och anpassa dem för att möta deras behov.

Stöd för AWS Lambda-konsolen finns för närvarande inte på menyn, men bör vara tillgänglig "mycket snart", enligt Amazon.

Även om detta sannolikt är goda nyheter för utvecklare, är det osannolikt att GitHub kommer att fira. Den populära kodningsplattformen har precis meddelat att dess egen AI-drivna kodningsassistent, Copilot, har blivit allmän tillgänglighet.

Utvecklare kan behöva all hjälp de kan få för att hålla sig friska. En DigitalOcean-rapport fann att nästan hälften (42%) överväger att sluta sitt jobb eller redan har gjort det i år, med hänvisning till frågor som brist på tid och resurser för att arbeta med projekt.

Dela detta