T-Mobile har uppnått hastigheter på mer än 3 Gbps på sitt fristående 5G-nätverk (5G SA) genom att kombinera flera spektrumkanaler genom operatörsaggregation.

Den amerikanska mobiloperatören kombinerade två partier av spektrum i 2,5 GHz-bandet med en i 1900 MHz-bandet för att effektivt skapa 210 MHz mellanregisterkapacitet för att uppnå önskad överföringshastighet.

T-Mobile säger att detta är första gången en operatör har åstadkommit en sådan bedrift i ett liveproduktionsnätverk med hjälp av en kommersiell enhet – i det här fallet en Qualcomm-driven Samsung Galaxy S22 – och att kunderna kunde se fördelarna tidigare. senare.

Bredband 5G FWA

T-Mobile använder redan operatörsaggregering på delar av sitt nätverk och kunder kan komma åt båda 2,5 GHz-kanalerna.

Den ytterligare 1900MHz tredje kanalen kommer att läggas till senare i år, vilket gör att alla med en Galaxy S22 kan dra fördel av den totala överföringshastigheten.

"Det här testet visar den otroliga kraften i mellanbandsspektrum och representerar ytterligare ett stort steg framåt för fristående 5G", säger Neville Ray, T-Mobiles teknikchef. "Endast T-Mobile erbjuder ett fristående rikstäckande 5G-nätverk till kunder idag, och vi leder vägen med nya prestandahöjande funktioner som driver otroliga hastigheter och levererar på vår vision om att skapa det högsta kapacitetsnätverket i landet."

T-Mobile säger att dess 5G-nätverk nu täcker 315 miljoner människor i USA, av vilka 225 miljoner kan komma åt den snabbare "Ultra Capacity 5G"-tjänsten. Den senare siffran förväntas nå 260 miljoner i slutet av detta år och 300 miljoner år 2023.

Den magenta-besatta operatören har börjat rulla ut Voice over New Radio (VoNR) (öppnas i en ny flik) på utvalda platser, vilket gör det möjligt för användare att ringa och ta emot telefonsamtal med 5G, med argumentet att det kommer att säkerställa en bättre 5G-upplevelse och mer konsekvent .

Dela detta