WhatsApp testar ett nytt utseende för att vara på ett samtal, både på iOS och Android, som visar vem som talar i ett gruppsamtal med vågformer, tillsammans med en modernare design.

Företaget har arbetat med appförbättringar under det senaste året, med stöd för flera enheter, en stationär app för Windows 11 och mer för att bättre kunna konkurrera med andra meddelandeappar.

Men samtal på WhatsApp har förvisats till standardanvändargränssnittet för vad iOS och Android erbjuder appar från tredje part med samtalsfunktioner.

Men i version 22.5.0.70, som för närvarande är tillgänglig för betatestare, kommer det nya utseendet av samtal i appen att gynna gruppsamtal mer än enskilda samtal.

Analys: Förbättra utseendet på dina röstsamtal

(Bildkredit: WABetaInfo)

I flera år har gränssnittet under ett samtal på iOS och Android inte förbättrats mycket sedan de första versionerna. Medan iOS 14 gav en kompakt vy när du var på ett samtal, var helskärmsvyn relativt oförändrad.

Fler och fler användare föredrar att välja att ringa över andra applikationer, från WhatsApp till Skype, särskilt med gruppsamtal, så en uppdatering av WhatsApp-gränssnittet är välkommet.

Här är en snygg design som visar vem som talar via ljudvågformer när någon talar, plus tre alternativ som är tillgängliga när som helst om du vill stänga av ljudet, avsluta samtalet eller gå till högtalartelefonen.

Det är en modern design som bara visar hur mycket samtalsskärmen på iOS och Android behöver en uppdatering, speciellt för gruppsamtal.

Via WABetaInfo

Dela detta