Hans Dark Materials säsong 3 kanske avslutar HBO:s tv-anpassning av Philip Pullmans fantasytrilogi, men det är osannolikt att det blir HBO:s sista anpassning av författarens verk, enligt en av sändningens verkställande producenter.

När hon pratade exklusivt med TechRadar inför återkomsten av HBO Max-serien, avslöjade Jane Tranter att hennes kreativa team ville anpassa andra berättelser inom His Dark Materials-universumet.

Han tillade dock att framtida avbetalningar i franchisen inte kommer att komma i den traditionella formen av en fjärde säsong, eller ens med helt originalinnehåll. Istället vill Tranter väcka fler av författaren Philip Pullmans verk till liv på den lilla skärmen, inklusive The Book of Dust, Pullmans uppföljare till böckertrilogin His Dark Materials.

"Jag gjorde ingen hemlighet av det," sa Tranter när han fick frågan om han skulle vilja anpassa Pullmans romaner ytterligare. «Jag skulle älska att göra The Book of Dust. Vi pratade med Philip om det och vi ser fram emot det. [Showrunner] Jack Thorne har inte gjort någon hemlighet av sin önskan att även anpassa Once Upon a Time in the North, den ursprungliga berättelsen av Lee Scoresby och Iorek Byrnison. Vi skulle älska att fortsätta de samtalen, vi vill inte sluta."

Wills resa kommer inte att fortsätta efter His Dark Materials säsong 3 (Bildkredit: HBO)

Att ta tillbaka Dafne Keen och Lin-Manuel Miranda som Lyra Silvertongue och Lee Scoresby, för The Book of Dust respektive Once Upon a Time in the North, för att spela i dessa potentiella projekt beror på deras tillgänglighet.

Keen har börjat filma ett nytt Star Wars TV-program, The Acolyte, för Disney Plus, som Keen beskrev som "hur Sith infiltrerar Jedi Order." Samtidigt spelade Miranda nyligen Hermes i Disneys TV-program Percy Jackson och Olympians, som har spelat in sedan juni.

Andra faktorer kommer också att spela en roll för att avgöra om fler His Dark Materials-berättelser görs till live-action-serier, enligt Tranter.

"Vi behöver Philip för att skriva klart dem (*3*)," förklarade han. "Och vi behöver den tredje säsongen för att bli tillräckligt framgångsrik för att få alla att tänka "Ja, vi vill att Lyras resa ska fortsätta" eller "Ja, vi vill se ursprunget till Lyras resa." «

Sedan släppet av The Amber Spyglass i oktober 2000, den sista boken i Pullmans His Dark Materials-trilogi, har den prisbelönta författaren skrivit flera spin-offs som kan anpassas till sin egen show eller special. Alternativt kan några av Pullmans noveller eller berättelser, som Lyras Oxford, inkorporeras i en serie baserad på handlingen i The Book of Dust. Så det finns många His Dark Materials-böcker som är redo att anpassas.

Men som Tranter påpekade kommer mycket att bero på framgången för His Dark Materials säsong 3. De två första säsongerna mottogs positivt av både fans och kritiker, även om de inte var utan sina fel. Hans Dark Materials säsong 3 följer en liknande bana; i vår recension kallade vi den tredje delen av TV-programmet för ett "ganska underhållande om än något nedslående slutbidrag", vars "underbara ögonblick av fanservice kompenseras av väldigt inkonsekventa kreativa beslut."

Så det är också upp till allmänna tittare och hardcore-fans av His Dark Materials att avgöra om mer av Pullmans framstående arbete kommer att ta sig från sida till skärm.

För mer HBO Max-relaterat innehåll, kolla in de bästa HBO Max-programmen och de bästa HBO Max-filmerna.

Dela detta