Användare av Android-smarttelefoner och surfplattor är redo för ett snyggt nytt sätt att se till att de aldrig förlorar alla sina viktiga lösenord ur sikte.

Som upptäckts av 9to5Google (öppnas i en ny flik), kommer Android-användare nu att kunna lägga till en genväg för Google Password Manager-verktyget direkt på enhetens startskärm.

Som namnet antyder kan den här lösenordshanteraren hålla reda på alla dina inloggningsdetaljer på en säker och säker plats och är nu tillgänglig direkt från din enhets startskärm.

Android lösenordshanterare

Verktyget Google Password Manager har varit tillgängligt för Android-användare sedan några år tillbaka, och det är en del av webbläsaren Chrome och användarens Google-webbkonto.

Den nya funktionen låter användare komma åt sina sparade data med hjälp av deras befintliga biometri eller skärmlåssäkerhetsskydd på sin enhet, snarare än att ange ett lösenord som är fallet med webbversionen.

Lösenordshanteraren kan registrera och lagra all din information, inklusive användarnamn och lösenord, så att du kan spåra eventuella säkerhetsproblem eller risker, samt tillåta användare att ändra information om det behövs.

Genvägen är tillgänglig efter nedladdning av den senaste uppdateringen av Google Play Services (version 22.18 eller senare), som bör vara tillgänglig som standard för Android-användare.

När du är klar kan du komma åt lösenordshanteraren genom att öppna Inställningar > Sekretess > Google Autofyll > Lösenord.

Den här sidan innehåller nu en möjlighet att Lägg till en genväg till din startskärmsom öppnar en meny med genvägen, som kan flyttas var som helst på hemskärmen.

Nyheten kommer kort efter att Google lagt till möjligheten att lagra anteckningar bredvid dina lösenord, med ett nytt "Anteckningar"-fält under användarnamnet och lösenordsfälten när du lägger till ett nytt lösenord eller när du ska ändra ett befintligt lösenord.

Dela detta