Din Android-telefon kan nu spara alla dina lösenord på din startskärm

Din Android-telefon kan nu spara alla dina lösenord på din startskärm

Användare av Android-smarttelefoner och surfplattor är redo att få ett snyggt nytt sätt att se till att de aldrig tappar koll på alla sina viktiga lösenord.

Som upptäckts av 9to5Google (öppnas i en ny flik), kommer Android-användare nu att kunna lägga till en genväg till Googles lösenordshanterare direkt på enhetens startskärm.

Som namnet antyder kan den här lösenordshanteringstjänsten hålla reda på alla dina inloggningsdetaljer på en säker och säker plats och är nu tillgänglig direkt från din enhets startskärm.

Android lösenordshanterare

Verktyget Google Password Manager har varit tillgängligt för Android-användare sedan några år tillbaka, och det är en del av webbläsaren Chrome och användarens Google-webbkonto.

Den nya funktionen tillåter användare att komma åt sina sparade data med hjälp av deras befintliga biometri eller skärmlåssäkerhetsskydd på sin enhet, istället för att ange ett lösenord som är fallet med webbversionen.

Lösenordshanteraren kan registrera och lagra all din information, inklusive användarnamn och lösenord, så att du kan spåra eventuella säkerhetsproblem eller risker, samt tillåta användare att ändra information om det behövs.

Genvägen är tillgänglig efter nedladdning av den senaste uppdateringen av Google Play Services (version 22.18 eller senare), som bör vara tillgänglig som standard för Android-användare.

När detta är gjort kan du komma åt lösenordshanteraren genom att öppna Inställningar > Sekretess > Google Autofyll > Lösenord.

Den här sidan innehåller nu en möjlighet att Lägg till en genväg till din startskärmsom kommer att öppna en meny med genvägen, som kan flyttas var som helst på hemskärmen.

Nyheten kommer kort efter att Google lagt till möjligheten att lagra anteckningar tillsammans med dina lösenord, med ett nytt "Anteckningar"-fält under användarnamn och lösenordsfält när du lägger till ett nytt lösenord eller när du ska ändra ett befintligt lösenord.