Liveströmmen av Apples WWDC 2022 keynote har avslutats och vi fick vår första titt på alla uppdateringar som kommer till vår iPhone, iPad och MacBook. Detta inkluderar den första titten på watchOS 9 och alla funktioner som finns tillgängliga i det nya Apple Watch smartwatch-operativsystemet.

Och det finns några fantastiska nya funktioner för det nya Apple Watch OS. Dessa inkluderar att göra dig till en bättre konditionspartner med träningsalternativ som triathlonfokuserat läge, som låter dig automatiskt växla mellan simning, cykling och löpning.

Utöver fitness kommer det snart att finnas nya hälsoalternativ, inklusive spårning av medicin. Du kan skapa medicinlistor manuellt eller använda din iPhone-kamera för att skanna en etikett och automatiskt lägga till medicinen i din befintliga lista.

Apple kan till och med undersöka potentiella läkemedelsinteraktioner som kan orsaka problem för dig. Hälsa-appen kan varna dig för ämnen som kan reagera negativt med din medicin, till exempel alkohol.

Men vilka enheter kommer att stödja watchOS 9 vid lanseringen och har tillgång till dessa och andra funktioner?

Vilka enheter är kompatibla med watchOS 9?

Apple sa att watchOS 9 skulle komma "i höst" (läs september till november). Den här gratisuppdateringen kommer att finnas tillgänglig på Apple Watch 4 och senare. Specifikt inkluderar detta följande smartklockor:

Du måste också para ihop den med en kompatibel iPhone som kör iOS 16. Det betyder att du behöver:

Hur är det med personer som använder en Apple Watch 3 och högre?

Om du inte använder en Apple Watch 4 eller senare kommer du att gå miste om alla uppdateringar som följer med watchOS 9, men det betyder inte nödvändigtvis att du ska byta ut det direkt.

Även om den inte erbjuder samma hälso- och fitnessstöd, kommer din gamla Apple Watch 3 fortfarande att fungera lika bra som någonsin. Au fil du temps, vous constaterez peut-être que vissa kompatibilitet problem apparaissent à mått que watchOS 9 och iOS 16 s'intègrent plus étroitement (laissant derrière les systèmes d'exploitation plus anciens), mer en général, votre appareil continura à faire arbete.

Men du kanske vill överväga säkerhetsproblemen i samband med att använda äldre enheter. Hackare är mer benägna att hacka hårdvara och mjukvara som har funnits längre eftersom de kommer att ha mer erfarenhet av att hitta dess sårbarheter.

De av er som letar efter en uppgradering nu kanske vill kolla in de bästa Apple Watch-erbjudandena vi kunde hitta. Det billigaste alternativet är förmodligen Apple Watch SE. Du kan också träffa en affär på en renoverad Apple Watch 4 eller senare, om du inte har något emot att återanvända någon annans gamla (men fortfarande fungerande) teknik.

Dela detta