(*6*)Capcom kom starkt ut på gårdagens State of Play-konferens. Genom att ge oss vår första detaljerade titt på Street Fighter 6, ser den här kommande fightern ut som en game changer.

(*6*)När de olika spellägena beskrivs kommer nuvarande Street Fighter-fans att hitta välbekanta sevärdheter. Arkadläge, träningsläge, hemma kontra strider och onlinematcher återvänder, och en Battle Hub har också bekräftats. Det som dock stack ut mest var Street Fighter 6:s free-roam story-läge, World Tour.

(*6*)Vi har också en ny titt på Street Fighter 6-listan. Capcom håller det här kortet mestadels nära bröstet, eftersom det främst var fokuserat på Luke och Ryu under den första avslöjandet. Ändå avslöjade den här trailern en något äldre Chun-Li, tillsammans med nykomlingarna Jamie och Kimberly. Du kan se dem i aktion nedan:

(*6*) Äntligen har vi också lärt oss mer om releaseplanerna för Street Fighter 6. Vi bekräftar ett vagt släppfönster från 2023 och vet nu att Capcoms nästa fighter kommer att lanseras på PC, PS4, PS5 och Xbox Series X. |S. Den kommer också till PS4, även om Capcom konstigt nog inte har sagt något om en Xbox One-utgåva.

En ny början

(*6*) Nuförtiden presenterar Street Fighter 5 ett ganska komplett paket, men det hade inte den smidigaste lanseringen 2016. Den initiala utgåvan blev hyllad för sitt spelande och sin grafik och kritiserades mycket som en ofullständig upplevelse utan innehåll. och solokaraktärer. . Producenten Yoshinori Ono medgav till och med att "vi alla vet att vi inte släppte en fullständig produkt."

(*6*) År 2022 är saker annorlunda, även om stödet efter lansering officiellt har upphört. Efter fem säsonger av DLC-innehåll, varav den sista introducerade Luke, känns Capcoms nästa generations fighter verkligen komplett. Det är sant att Street Fighter 5 aldrig riktigt grep mig och även om jag kan njuta av storyläget, gjorde du aldrig så mycket mer än att titta på mellansekvenser och slåss däremellan.

(*6*) Men World Tour fångade omedelbart min uppmärksamhet. Capcom lovar att tänja på "gränserna för vad ett fightingspel är och tillåta spelare att lämna sitt eget arv med sin gamer-avatar." Uppriktigt sagt är det inte likt något vi har sett tidigare i Capcoms ikoniska serie. Om Street Fighter 6 blir framgångsrik kan det bli ett revolutionerande nästa steg.

Dela detta