Gör dig redo för ett känslomässigt crescendo, Stranger Things-fans: programmets femte och sista säsong kan innehålla flera karaktärsdödsfall.

The Duffer Brothers, alias skaparna av Stranger Things, retade uppenbarligen i hemlighet öden för några av huvudrollsinnehavarna från den populära Netflix-serien vid ett prisutmärkelseevenemang "For Your Consideration" (FYC) den 13 november (enligt The Hollywood Reporter (öppnar i en ny flik) ).

Under chatten i Los Angeles antydde duon att Stranger Things säsong 5 skulle vara det dödligaste bidraget hittills. Med tanke på den ökade hemlighetsgraden kring programmets sista säsong, har bröderna Duffer inte avslöjat något specifikt. Men formuleringen av deras svar på en viss fråga antydde att några av våra älskade hjältar inte skulle ta sig till slutet av Netflix-serien vid liv.

"Lika viktigt som det övernaturliga, vi har så många karaktärer nu, de flesta lever fortfarande", sa Ross Duffer. Och att avsluta dessa bågar är viktigt. Många av dessa karaktärer har vuxit sedan första säsongen, så det är en balansgång mellan att ge dem tid att avsluta sina karaktärsbågar och ta reda på knäcken och göra våra sista avslöjanden."

Det är denna replik "de flesta som fortfarande lever" som antyder vissa karaktärers öde. Okej, så vi kanske letar efter något som inte finns, men varför göra skillnaden om det inte finns något att läsa där?

Några av huvudrollerna i Stranger Things ser något utanför skärmen i säsong 1 volym 4

Vilka karaktärer kan vi säga adjö till i Stranger Things 5? (Bildkredit: Tina Rowden/Netflix)

Andra delar av Duffers svar ger också antydningar om att något stort kommer att hända i Stranger Things 5, vilket ger ännu mer vikt åt möjligheten att vi kommer att se många karaktärer dö i deras sista uppgörelse med Vecna, The Mind Flayer och Upp och ner.

"Jag tror att det vi försöker göra är att gå tillbaka lite till början i tonen av [säsong] ett, men i termer av skala är det mer i linje med vad [säsong] fyra är", fortsatte Ross Duffer. "Jag hoppas att det finns lite av allt."

"Vi fick våra ledare att gråta, vilket jag tror var ett gott tecken på att dessa ledare grät," tillade Matt Duffer. "De enda andra gångerna jag såg dem gråta var som vid budgetmöten."

Stranger Things säsong 5 håller på att bli en elektrifierande avslutning på en av de bästa Netflix-showerna genom tiderna. Nyligen avslöjade seriens författare titeln på säsongs femte inledning, The Crawl, och vi har fyra stora teorier om vad titeln Stranger Things 1 ​​Episod 5 betyder.

Samtidigt har bröderna Duffer tidigare sagt att Stranger Things säsong 5 kommer att ha kortare avsnitt än säsong fyra, vilket borde göra säsong fem mycket lättare att se än sin föregångare. Om du missade vår Stranger Things 4-bevakning, läs vår spoilerfria Stranger Things säsong 4 recension eller kolla in vår förklarade artikel för Stranger Things säsong 4 final.

Stranger Things 5 ​​har inget släppdatum, men inspelningen kommer att börja 2023. The Crawl är det enda avsnittet som har skrivits hittills - Duffers avslöjade det under sin FYC-konferens - så förvänta dig inte nyheter om en officiell släppdatum. produktionsstart under ganska lång tid.

(*5*) Analys: Det är dags att döda dina kärlekar, Netflix

Max sitter framför Billys grav under dagen i Stranger Things säsong 4

Sadies öde ligger redan i luften i början av säsong 5. (Bildkredit: Netflxi)

Förutom Barbara Hollands, Bob Newbys och Eddie Munsons död, i säsong 1, 2 respektive 4, har Stranger Things haft problem med att döda fanfavoritkaraktärer. Eller någon av huvudaktörerna i allmänhet.

Det är ett knepigt problem som fans av programmet och några av dess skådespelare har haft under en tid. Visst, mycket har varit ironiskt, särskilt från skådespelarna, vi tittar på dig Millie Bobby Brown, men det är en givande debatt, och en som bara har vuxit i betydelse under årstiderna.

Vi har njutit av att se dessa karaktärer utvecklas under fyra säsonger, men om Stranger Things 5 ​​ska få den enorma känslomässiga inverkan den behöver, måste programmets sista säsong döda några av deras älsklingar.

Det spelar ingen roll om det är Brown's Eleven, även om han nyligen sa att han inte vill att Eleven ska dö i Stranger Things säsong 5, eller någon annan. Till exempel verkar Sadie Sinks Max mer sannolikt att dö vid denna tidpunkt, med karaktären i koma i början av säsong fem. Även om Sink inte vet vad Max öde är när vi går in i Stranger Things 5.

Oavsett vilka karaktärer som sannolikt kommer att dö, måste Duffer Brothers bita ihop och förbinda sig att döda några av dem. Vi hoppas att det är fallet, men efter en för många falska karaktärsutflykter (Doctor Brenner och Jim Hopper är de mest uppenbara), borde Stranger Things 5 ​​vara slutet för några av våra favorit Hawkins-baserade hjältar. .

För mer innehåll baserat på Stranger Things, kolla in våra tankar om fem idéer för dessa kommande Stranger Things spin-off-projekt. Du kan också se någon av dessa fem läskiga sci-fi-program medan du väntar på att Stranger Things 5 ​​ska komma.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Dela detta