Säsong 4 av Stranger Things besegrade Obi-Wan Kenobi i den enorma finaluppgörelsen mellan Netflix och Disney Plus.

Att döma av data som sammanställts av publikanalysföretaget Nielsen (som rapporterats av Deadline (öppnas i en ny flik)), misslyckades Obi-Wan Kenobi att få ett hårt slag under sin kamp mot Stranger Things säsong XNUMX. .

Den enormt populära Netflix-serien samlade in 5.100 miljarder strömmande minuter under de tre dagarna sedan debuten den 27 maj, vilket gör den bara till den tredje serien som passerar 5.000 miljarder plus minuter i strömningshistorien. Tiger King (5,3 miljarder USD) och Ozark (5,2 miljarder USD) är de enda andra titlarna som har uppnått en liknande bedrift.

Däremot fick den fristående Obi-Wan-serien en miljard streamingminuter under sin öppningshelg (även den 27 maj), vilket fortfarande är ganska imponerande. Den senaste Star Wars-serien må ha drabbats av en enorm förlust för Stranger Things 4, men Disney Plus-serien har satt nytt rekord för Disneys streamingtjänst. Obi-Wan nådde en miljard streamingminuter under de första dagarna efter releasen och blev det första icke-filmprojektet i Disney Pluss historia som nådde denna milstolpe. Lokis första säsong åstadkom en liknande bedrift, men inte innan många avsnitt hade släppts.

(* 4 *)Obi-Wan Kenobi sitter ensam på kanten av en Tatooine-klippa för att äta på sin Disney Plus-show

Det spelar ingen roll, Obi-Wan. (Bildkredit: Lucasfilm/Disney Plus)

Naturligtvis finns det förmildrande omständigheter för Stranger Things stora vinst. Den Duffer Brothers-skapade serien sträcker sig över fyra säsonger, och Stranger Things-fans kommer sannolikt att ha tittat på tidigare inlägg för att komma ihåg vad som hände innan säsong 4 kom. Volym 1 av Stranger Things 4 innehåller också sju avsnitt, som båda släpptes vid release i maj 27. dag.

Samtidigt debuterade Obi-Wan med en premiär i två avsnitt samma datum. Bortsett från de ofta förtalade tidigare filmerna har den ännu inte släppt innehåll för att stödja det på samma sätt som Stranger Things säsong 4 gör. Slutligen tar Nielsens data bara hänsyn till amerikanska publik, så det är mycket troligt att båda programen kommer att få ökningar av sina totala sändningsminuter om globala siffror tas med i beräkningen.

Som sagt, Stranger Things 4 slog fortfarande Obi-Wan på egen hand i USA. Det sista avsnittet av serien spelade in fyra miljarder minuters sändning; de andra miljarderna är uppdelade på säsong 1, 2 och 3. Det första avsnittet av säsong fyra toppade också Obi-Wans första bidrag under öppningshelgen, med 12,7 miljoner. minuter sedda jämfört med 11.2. miljon.

Obi-Wan hade dock en liten seger över sin konkurrent. Öppningsavsnittet av Obi-Wan fick 6,2 miljoner tittade minuter den 27 maj, medan premiären av Stranger Things 4 bara fick 6 miljoner. Så det verkar som att publiken till en början var mer fascinerad av vad Obi-Wan hade att erbjuda. Men i slutändan kunde den älskade Star Wars-karaktären inte göra ett Jedi-tanketrick i Upside Down.

Analys: En stor vinst för Netflix inför en avgörande sommar

(* 4 *)Pressbild av en person som tittar på Netflix på sin telefon i stående läge

Netflix behövde en stor vinst och Stranger Things levererade. (Bildkredit: Shutterstock)

Netflix behövde en stor vinst för att vända saker och ting efter en ovanligt svår period för streamingjätten. Med sjunkande abonnentsiffror, företagets plan att slå ner på olämplig lösenordsdelning, ekonomiska problem och flera inställda program, var Netflix desperat att vända denna negativa press till något mer positivt.

Så hyllningen Stranger Things 4 (och Netflix genom proxy) fick helt klart jobbet. Nu kan streamern skryta med de tre mest sedda programmen i streaminghistorien, den största abonnentbasen bland sina kamrater och flest utmärkelser för ett streamingföretag. Inte illa för ett företag som har haft sin beskärda del av dålig press de senaste veckorna.

Med Netflix Geeked Week 2022 i full gång kan juni vara början på att Netflix lägger det mesta av denna negativitet bakom sig. Streamingjätten har en mängd stora shower och filmer som kommer senare i år, inklusive The Sandman, The Grey Man och The Witcher: Blood Origin, som alla är planerade att anlända före årets slut. Lägg till det faktum att Stranger Things Volume 4 Säsong 2 också kommer den 1 juli, med två långa avsnitt, så kommer Netflix att vara övertygad om att den kan hålla undan sina största rivaler.

Ja, Netflix-problem kommer inte att lösas över en natt. Med Apple TV Plus och HBO Max som tävlar om sin prestigekrona för TV-streaming, och Disney Plus utvecklar sin egen abonnentbas, har Netflix inte heller råd att vila på sina lagrar. Ändå kan streamingföretaget sola sig i glansen av ett väl utfört jobb med Stranger Things 4, och dess enormt framgångsrika lansering kan vara precis biljetten för Netflix att återupprätta sin dominans av streaminglandskapet.

För mer Netflix-baserat innehåll, kolla in vår täckning av Netflix Geeked Week 2022 med dessa berättelser om Guillermo del Toros kuriosakabinett, den nya trailern och släppdatumet för The Sandman och ett klipp från säsong 3 av The Sandman. Umbrella Academy.

Dela detta