Steam Deck 2 kunde ha bättre skärm och batteritid, men ingen prestanda

Steam Deck 2 kunde ha bättre skärm och batteritid, men ingen prestanda

Valve har delat med sig av ny information om de framsteg som ska göras med Steam Deck 2, inklusive ökad batteritid, och ytterligare uttryckt en önskan om att skapa en Steam Controller 2.

Valve har inte gjort någon hemlighet att det kommer att bli en uppföljare till Steam Deck - faktiskt flera iterationer av den bärbara speldatorn - och i en intervju med The Verge (öppnas i en ny flik), Steam Deck-designerna Lawrence Yang och Pierre- Loup Griffais tog upp några prioriteringar för Steam Deck 2.

På frågan om de viktigaste smärtpunkterna som behövde fixas med nästa inkarnation av handdatorn sa de två att det handlade om längre batteritid och bättre skärmprestanda.

Så hur är det med snabbare prestanda och jämnare bildhastigheter? Det ligger tydligen inte i korten, som Griffais sa till The Verge: "Just nu kan det faktum att alla Steam Decks spela samma spel och vi har ett mål att användarna ska förstå vilken typ av prestationsnivå som väntar när du spelar och för utvecklare att förstå vad de ska sikta på... det finns mycket värde i att ha just den specifikationen.

Han tillade: "Jag tror att vi kommer att välja att behålla prestationsnivån lite längre och bara ändra prestationsnivån när det finns en betydande vinst."

Som vi nämnde i början kom ämnet för en Steam Controller-uppföljare upp, och Yang svarade: "Ja, vi vill att det ska hända. Det är bara en fråga om hur och när.

Så det kommer att finnas uppföljare till båda dessa hårdvaror, även om Steam Deck 2 helt klart är Valves fokus, men Steam Controller 2 kommer sannolikt att vara något som kommer att utforskas, konstaterar Yang.

Valve-anställda hjälper också till med företagets omfattande ansträngningar för att få spel att köra ordentligt på Steam Deck och åtgärda problem som att fixa stamning med Elden Ring. Valve tillbringade tydligen ungefär sex månader med att släppa Halo Infinite, inklusive implementering av nya Vulkan-funktioner för att göra spelet kompatibelt; imponerande längder faktiskt.

Ansträngningar att göra spel med anti-fusk-system kompatibla med handdatorn är ett annat fokusområde, och ingenjörer noterade Halo: The Master Chief Collection och Fall Guys som exempel på spel vi aktivt arbetar med att de borde vara spelbara i Däck (så småningom).

(*2*) Recension: Att öka batteriet skulle helt klart hjälpa mycket

När det kommer till Steam Deck 2 är batteritiden ett självklart mål att sikta på. Uppenbarligen lever och dör vilken bärbar dator som helst av batteritid, vilket kan vara särskilt problematiskt för krävande spel. Att få ett extra drägligt liv blir därför ett stort steg framåt. Naturligtvis är en bättre skärm ett annat självklart mål som kommer att göra stor skillnad för den totala bärbara spelupplevelsen.

Det är intressant att höra att prestandaökningen uppenbarligen inte är på bordet för Steam Deck 2, även om det helt klart är något som kommer att hända i framtida iterationer. Hur som helst, även om det kan vara frestande att föreställa sig att en mindre buckla än väntat för uppföljaren kan innebära att Steam Deck 2 är närmare än väntat, så är det förmodligen inte fallet. Det är förmodligen fortfarande en lång väg att gå för att ge Steam Deck-köpare tillräckligt med spelrum för att dra nytta av sina inköp (och glöm inte att Valve kämpade för att försörja alla dessa människor som det gjorde).

Kommentaren om att arbeta med de nya Vulkan-funktionerna för Halo Infinite är också mycket insiktsfulla, och på andra ställen i intervjun finns ett ännu mer slående fragment. Valve "betalar nämligen direkt över 100 utvecklare med öppen källkod" som jobbar på Proton, Vulkan, Mesa-grafikdrivrutinen med mera. allvarliga saker

När det gäller Steam Controller 2 har denna möjlighet, så vag som den kan tyckas vid detta omnämnande, mötts med entusiasm av vissa, eftersom det säkert finns fans av den ursprungliga kontrollern, samtidigt som de ställer frågor om, ja, vad Varför bry sig? Med tanke på att originalet var på burk och ett gäng överblivna lager skickades runt 2019. Vi måste hålla ögonen öppna för fler nyheter om detta, för vi är verkligen nyfikna på att se om det faktiskt är något. Ventil kan stämma.

Dagens bästa spelbärbara erbjudanden