Goda nyheter, medborgare: utvecklaren Offworld Industries har tillkännagett en ny kooperativ FPS baserad på den dystopiska sci-fi-miljön av Starship Troopers, som gjordes känd av Paul Verhoevens kultfilm från 1997 med samma namn.

Med tidig åtkomst 2023 för PC utlovar Starship Troopers: Extermination en samarbetsupplevelse för 12 spelare där grupper av soldater tar sig an horder av insekter i storskaliga målstyrda strider. Att döma av gameplay-trailern kan du förvänta dig att använda en mängd olika vapen och basbyggande mekanik för att skydda mänskligheten från insektoidhotet. Det är i grund och botten Fortnite, Left 4 Dead och elaka främmande djur i ett.

Spelet innehåller olika klasser och progressionsmekaniker som erbjuder förmåner och utrustning, allt som påminner om Back 4 Blood och Warhammer 40,000 XNUMX Darktide.

Service garanterar medborgarskap

Starship Troopers utspelar sig i en mörk, dystopisk framtid där mänskligheten, nedgången till auktoritärism, har förklarat krig mot en ras av insektoida utomjordingar som kreativt kallas "The Bugs". Starship Troopers, populärt i filmen från 1997, erbjuder en svidande satir på totalitarism, militarisering och fascism berättad ur perspektivet av soldater som skickats för att utkämpa mänsklighetens krig.

Det är en del av varför inställningen är perfekt för en kooperativ FPS. Köttet i scenariot har alltid varit erfarenheterna från de sorgliga soldater som tvingas slåss och dö i ett meningslöst krig mot insekter. Starship Troopers erbjuder en extremt dyster vision av mänsklighetens framtid. Starship Troopers genererar en underhållande känsla av sjuklig nyfikenhet och satiriskt bett samtidigt som det ger många möjligheter till fartfylld action.

(Bildkredit: Offworld Industries)

I en-mot-en-strid är en enskild soldat ingen match för ett enda misstag. I andan av de bästa samarbetsspelen måste du arbeta som ett lag och lita på lagarbete för att utkämpa en värdig kamp. Det är därför ramverket lämpar sig så väl för samarbete. Buggarna kommer att ha mycket svårare att jaga dig om din partner skjuter undertryckande eld.

Basbyggnaden är också spännande. Mot en fiende som i första hand vill skära av dig på nära håll verkar det som att bygga en serie barrikader och försvar för att kantra dina fiender till dödszoner. Kanske blir Extermination mer en FPS för den tänkande människan, med samma betoning på strategi. Även om inte, bör detta vara ett utmärkt tillfälle att squash några buggar.

Även om vi inte har många konkreta detaljer ännu, är det spännande att se en erfaren utvecklare ta sig an ett så rikt och distinkt ramverk.

Dela detta