När det kommer till Starfields stora öppna värld behöver du inte frukta isolering i detta enorma universum. Faktum är att ensamheten du kan uppleva när du korsar från en ödslig värld till en annan är precis den ton som Bethesda-utvecklaren var ute efter.

Istället för att fokusera på skräcken med rymdresor för en spelare vill Bethesda betona dess storslagenhet i Starfield. I en nyligen intervju med Lex Fridman (öppnas i en ny flik) förklarade spelchefen Todd Howard hur Bethesda-teamet omfamnade den "vackra ödsligheten" i Starfields enorma öppna värld.

Från vad den officiella gameplay-trailern (öppnas i en ny flik) visade oss, kommer det att finnas "över 100 system" med "över 1000 planeter" i Starfield. Det betyder att Intergalactic Explorer bör vara 20 % större än Fallout 4 eller Skyrim. Hur otroligt det än låter, finns det något spel som är för stort? Med tanke på att Starfield är designat för att vara ett enspelarspel verkar Millions of Planets som ett ensamt jobb för en person.

bakkanten

stjärnfält

(Bildkredit: Microsoft)

Ensamhet var inte det enda problemet som utvecklarna stötte på när de skapade Starfield. Ett så stort universum är inte lätt att expandera; så ett beslut måste fattas. Antingen "kan du inte landa på varje planet du ser" eller så är universum du utforskar ett "litet, hårt kontrollerat världsutrymme", förklarade Howard under intervjun.

Det beslutades att den senare sannolikt skulle ange "fel ton", sa Howard i intervjun. Istället för att fokusera på begränsningar valde utvecklingsteamet att leta efter sätt på vilka "vi kan säga ja." Det bästa sättet att komma runt komplikationerna med att skapa en stor, detaljerad, spelbar öppen värld var att fokusera på att bygga den sida vid sida. Genom att göra dessa små landskapsplattor offline kunde utvecklingsteamet skapa en mosaik av komplexa ekosystem som kunde vävas in i Starfield-universumet.

Dessa brickor löste det första problemet med att skapa ett universum som såg ut och kändes som den riktiga varan i Starfield, men det betyder inte att det var lätt därifrån. Att ha en stor öppen värld är en sak; att göra det attraktivt för spelare är en helt annan sak.

Enligt Howard behövde Bethesda se till att det var en rolig upplevelse att landa på varje planet, även om planeten var tom med bara utsikten till ett fåtal resurser. I slutändan är omfattningen av en så massiv öppen värld att du får planeter som "kan vara en ensam upplevelse" för utforskaren. Men Howard fortsatte med att påpeka att det också finns "en konstig skönhet i att vara den enda personen på en planet", och det är precis vad du behöver fokusera på.

Redan sedd?

Ett rymdskepp i Starfield lade till på en stenig planet

(Bildkredit: Bethesda)

Det är inte första gången vi har sett den här nyansen i ett Bethesda-spel. Om vacker ödslighet är vad du är ute efter, kommer Fallout-serien att tänka på. Hela upplevelsen av att gå genom en ödelagd öken är otroligt märklig men också vacker. Jag älskade att vandra i de övergivna städerna i Fallout 4, utan att veta vad jag skulle hitta och bara njuta av den dödliga tystnaden som omgav den förfallna staden.

Så jag kan inte vänta med att utforska det enorma universum som Starfield kommer att erbjuda när det lanseras i början av 2023. Jag hoppas få samma känsla igen.

Dela detta