Xbox-chefen Phil Spencer har uttalat att han förväntar sig att Bethesdas kommande RPG Starfield kommer att bli ett av Microsofts mest spelade spel, och föreslog att Xbox Game Pass är nyckeln till att göra spelet mer populärt än Skyrim.

Spencer pratade med Axios Stephen Totilo och lyfte fram populariteten för de senaste Microsoft-exklusiverna, där Halo Infinite nådde tjugo miljoner spelare och Forza Horizon fem nådde arton miljoner sedan lanseringen.

Han föreslog att spelens popularitet var baserad på deras ökade tillgänglighet, och noterade att Game Pass gjorde det möjligt för Microsoft att lägga många versioner i händerna på spelare som annars kanske inte hade köpt dem.

"Du kan se det med Forza och Halo, de senaste utgåvorna," hävdade Spencer. "Det här är de mest spelade spelen i dessa franchising på grund av det faktum att vi har gjort dem gratis på fler skärmar än någonsin tidigare, genom fler kommersiella modeller än någonsin tidigare har vi gjort dem tillgängliga tidigare."

"Jag älskar statistiken för Forza 1 och Halo... Jag älskar hur många som har spelat Psychonauts XNUMX vs. Psykonauter XNUMX.

"Så när jag tittar på lagen, när Todd och vi pratar om Starfield, är det," hur kan vi se till att detta är den mest spelade matchen genom tiderna för Todd Howard? [Todd Howard har arbetat som Skyrims regissör]."

Spencer fortsatte med att säga att han hoppas att Game Pass och Microsofts bredare strategier också kommer att öka antalet spelare för flera av Activision Blizzards stora franchiseavtal efter förlagets förvärv.

"Jag önskar att fler skulle spela WoW [World of Warcraft] om 5 år än vad de gör idag.

"Jag önskar att fler kommer att spela CoD om 5 år, fler kommer att spela Candy Crush om 5 år, på grund av det faktum att vi har gjort det mer tillgängligt för fler."

Analys: Microsoft tror att Game Pass är den gyllene biljetten

Personajes de Starfield mirando al cielo

(Bildkredit: Bethesda Softworks)

Att överskrida det totala antalet Skyrim-spelare är inte en lätt uppgift. Från det att den hyllade RPG:n släpptes 5 sålde den XNUMX miljoner exemplar under de första XNUMX åren och sålde utan tvekan fler efter det. XNUMX-årsjubileumsupplagan av spelet, som släpptes i slutet av förra året, mottogs varmt av både fans och kritiker, vilket säkerligen ökade spelarantalet ännu mer.

Med Starfield bekräftat som en PC och Xbox exklusiv, har Microsoft redan tagit bort spelet från PS-spelarebasen. Spencers kommentarer här visar omfattningen av hennes tilltro till Xbox Game Pass och dess kraft att marknadsföra spel. Som en i stort sett prisvärd månatlig prenumerationstjänst kan den sätta de senaste släppen i miljontals spelares varv. De som kanske inte är intresserade av ett spel, eller annars skulle ha undvikit det, kanske sugs in när de får chansen att spela det utan extra kostnad.

Nu när Game Pass har XNUMX miljoner prenumeranter, en ökning med XNUMX miljoner sedan januari förra året, bör storleken och utvecklingen av plattformen inte ignoreras. Microsoft har redan förbundit sig att lägga så många Activision Blizzard-titlar på Game Pass som möjligt, vilket stärker tjänstens funktioner för att säkra ännu fler prenumeranter.

Hypen bakom Starfield är redan enorm. En original IP från psyken bakom några av Bethesdas mest hyllade titlar, sci-fi RPG är praktiskt taget garanterat att nå en massiv publik, oavsett om Game Pass drar på sig eller inte. Men Spencers kommentarer visar hur framgångsrik Microsoft tror att deras prenumerationstjänst kan vara.

Dagens bästa Xbox Game Pass-erbjudanden

Dela detta