Starfield på Xbox Game Pass kan göra det till Bethesdas "mest spelade" spel

Starfield på Xbox Game Pass kan göra det till Bethesdas "mest spelade" spel

Xbox-chefen Phil Spencer har uttalat att han förväntar sig att Bethesdas kommande RPG Starfield kommer att bli ett av Microsofts mest spelade spel, vilket tyder på att Xbox Game Pass är nyckeln till att göra spelet mer populärt än Skyrim.

Spencer pratade med Axios Stephen Totilo och lyfte fram populariteten för de senaste Microsoft-exklusiverna, med Halo Infinite som nått tjugo miljoner spelare och Forza Horizon XNUMX nått arton miljoner sedan lanseringen.

Han föreslog att spelens popularitet bottnade i deras större tillgänglighet, och noterade att Game Pass gjorde det möjligt för Microsoft att lägga många versioner i händerna på spelare som annars inte skulle ha köpt dem.

"Du kan se det med Forza och Halo, de senaste utgåvorna," sa Spencer. "Det här är de mest spelade spelen i dessa franchising eftersom vi har gjort dem gratis på fler skärmar än någonsin tidigare, genom fler affärsmodeller än vi någonsin har gjort dem tillgängliga tidigare."

"Jag älskar statistiken på Forza 1 och Halo... Jag älskar hur många som har spelat Psychonauts XNUMX mot Psychonauts XNUMX.

"Så när jag tittar på lagen, när Todd och jag pratar om Starfield, är det "Hur kan vi se till att detta är Todd Howards mest spelade match genom tiderna?"

Spencer fortsatte med att säga att han förväntar sig att Game Pass och större Microsoft-strategier kommer att öka antalet spelare även för många av Activision Blizzards stora franchiseavtal efter utgivarförvärvet.

"Jag vill att fler ska spela WoW om 5 år än att spela idag.

"Jag vill att fler ska spela CoD om 5 år, fler ska spela Candy Crush om 5 år, eftersom vi har gjort det mer tillgängligt för fler."

Analys: Microsoft tycker att Game Pass är den gyllene biljetten

Starfield karaktärer tittar på himlen

(Bildkredit: Bethesda Softworks)

Att överträffa antalet Skyrim-spelare är inte en lätt uppgift. Från det ögonblick som det hyllade RPG-spelet släpptes 5 sålde det trettio miljoner exemplar under de första XNUMX åren, och sålde utan tvekan fler efter det. XNUMXth Anniversary Edition av spelet, som släpptes i slutet av förra året, mottogs varmt av både fans och kritiker, vilket säkerligen ökade spelarantalet ytterligare.

Med Starfield bekräftat som en PC och Xbox exklusiv, har Microsoft redan förträngt spelet från PS-spelarebasen. Spencers kommentarer här visar omfattningen av hans tilltro till Xbox Game Pass och dess kraft att marknadsföra spel. Som en i stort sett prisvärd månatlig prenumerationstjänst kan den sätta de senaste släppen i miljontals spelares varv. De som kanske inte är intresserade av ett spel, eller som skulle ha undvikit det, kan finna sig i att sugas in när de får chansen att spela det gratis.

Nu när Game Pass har tjugofem miljoner prenumeranter, en ökning med sju miljoner sedan januari förra året, bör storleken och utvecklingen av plattformen inte ignoreras. Microsoft har redan förbundit sig att lägga så många Activision Blizzard-titlar på Game Pass som möjligt, vilket förstärker tjänstens egenheter för att säkra ännu fler prenumeranter.

Hypen bakom Starfield är redan enorm. En original IP från tankarna bakom några av Bethesdas mest hyllade titlar, sci-fi RPG är ganska garanterat att nå en masspublik oavsett om Game Pass gräver in eller inte. Men Spencers kommentarer visar hur framgångsrik Microsoft tror att deras prenumerationstjänst kan vara.

Dagens bästa Xbox Game Pass-erbjudanden