Till ingens överraskning har Netflixs megahit Squid Game officiellt förnyats för en andra säsong, med serieskaparen Hwang Dong-hyuk som delar med sig av nya detaljer om vad fans kan förvänta sig av seriens återkomst.

Netflix-chefer och Hwang själv "grönbelyst" Squid Game säsong 2 tidigare under året, men detta tillkännagivande markerar den första officiella bekräftelsen på att nya avsnitt av det aldrig tidigare skådade dystopiska dramat är på väg.

Streamern avslöjade nyheten via sociala medier och postade en tråd med tweets som inkluderade en olycksbådande teaser och ett avslöjande meddelande från Hwang själv. Kolla in det nedan:

Rött ljus... GRÖNT LJUS! Squid Game är officiellt tillbaka för säsong 2! pic.twitter.com/4usO2Zld3912 juni 2022

Se mer

I uttalandet bekräftade Hwang att karaktärerna Seong Gi-hun och Front Man kommer att återvända i Squid Game Säsong 2, och tillade att "mannen i ddakji-kostymen också kan komma tillbaka."

Men medan manusförfattaren och regissören hade retat de tres deltagande i olika intervjuer innan programmets förnyelse, nämnde Hwangs inlägg också en ny karaktär: Cheol-su.

"Du kommer också att introduceras för Young-hees pojkvän Cheol-su," skrev Hwang och syftade på seriens nu ikoniska mördarrobotdocka. Young-hee dök upp i det första avsnittet av Squid Game – Red Light, Green Light – som en rörelsekänslig animatron som befaller döden för alla tävlande som fångas i rörelse under hennes vakande öga. Young-hee var ansvarig för 255 dödsfall i serien, vilket gjorde Red Light, Green Light till det dödligaste spelet av alla nio Squid Game-avsnitt.

Cheol-su verkar vara Young-hees manliga partner, och vi hoppas att han är lika skrämmande. Kanske kommer han till och med sjunga sin egen version av den senares konstiga "Rött ljus, grönt ljus, 1-2-3"-jingel...

Låt spelen börja igen (igen)

(Bildkredit: Netflix)

Hur som helst, det är klart att Squid Game Säsong 2 kommer att innehålla farligare pussel från serien, ett faktum bekräftat av skaparen Hwang i en nyligen intervju med Vanity Fair (öppnas i en ny flik). "Mänskligheten kommer att testas genom dessa spel igen," sa Hwang om seriens återkomst i maj. "Jag vill ställa frågan: 'Är sann solidaritet mellan människor möjlig?'"

När det gäller historien som de nya avsnitten av Netflix-serien kommer att berätta, är den mest troliga röda tråden att utforska Gi-huns strävan efter hämnd mot de mystiska arrangörerna av spelen. Hwangs senaste uttalande tillför bränsle till denna eld, och förhållandet mellan ledaren, In-ho, och hans bror, Jun-hon, bekräftas också vara med i förfarandet.

Hur som helst, det ser ut som att vi kommer att vänta några år på att ta reda på Gi-huns öde. Vanity Fair rapporterar att Hwang "n'a que environ trois d'idees qu'il envisage de transformer en script" för säsong 2 för tillfället, och tillägger att nya avsnitt ännu inte har kommit till Netflix före slutet av 2023 så snart som möjligt .

De långsamma framstegen är ett resultat av författarens fortsatta engagemang i andra projekt: Hwang arbetar för närvarande på en ny film, Killing Old People Club, som han säger säkert kommer att vara "en annan kontroversiell film."

För att göra din väntan på Squid Game säsong 2 enklare, kolla in vår sista Squid Game-uppdelning, som ställer några viktiga frågor om vad du kan förvänta dig av den efterlängtade andra säsongen av programmet.

(* 2 *)

Dela detta