Nästa inlägg i den kaotiska, öppna världen Just Cause-serien är under utveckling på Square Enix, vilket bekräftas av en tillfällig kommentar från förlagets president i en färsk resultatrapport.(*5*)

Just Cause-seriens position har varit något osäker efter att Square Enix förra månaden meddelade att de sålt flera av sina västerländska studior till videospelsholdingbolaget Embracer Group. Detta inkluderade stora franchiseföretag som Tomb Raider, Deus Ex och Legacy of Kain, men det verkar som att Just Cause inte var en av dem.(*5*)

I en nyligen genomförd finansiell resultatrapport (öppnas i en ny flik) bekräftade Square Enix-president Yosuke Matsuda seriens status: "The Just Cause-franchise kommer att förbli vår immateriella egendom", sa han. "Och vi arbetar för närvarande med utvecklingen av en ny titel i franchisen" (tack, GameSpot (öppnas i en ny flik)).(*5*)

Matsuda sa inte om titeln skulle vara ett helt avsnitt, men med Just Cause 4 som släpps 2018 är en ny uppföljare troligen på gång. Serieutvecklaren Avalanche Studios kommer sannolikt också att ta tyglarna om detta kommande Just Cause-spel. Som PCGamesN noterar, rekryterar studion för positioner i sitt kommande "cutting edge triple-A open world-spel." (*5*)

(*5*)(Bildkredit: Square Enix)

Vad händer härnäst för Just Cause?

Just Cause har följt en enkel vägledande princip med varje ny release: gå utöver det. Varje bidrag är djärvare, större och löjligare än den förra, eftersom serien fortsätter att luta sig mer mot högoktanigt, explosivt våld.(*5*)

Det första spelet skapade en nisch för sig själv i den öppna världen-genren genom att ge dig en kämpande krok att spela med. Den andra lade till en fallskärm för att förbättra rörelseförmågan, och den tredje lade till en vingdräkt som låter dig glida sömlöst över kartan. Det fjärde spelet utökade sina funktioner till att inkludera avtagbara raketboosters och andra leksaker att leka med, plus extrema väderförhållanden att navigera i.(*5*)

Det hela kulminerade i otroligt frenetiska strider och korsningar, när du glider över tropiska öar samtidigt som du skjuter upp tornados och engagerar fiendens fordon i luften. Men ribban är också hög för Just Cause 5: vilka andra knep kan läggas till seriens frenetiska kärnvåld för att hålla den fräsch? Det finns många möjligheter, allt från mer miljöstridsmekanik till ytterligare rörelseverktyg. Omfattningen av Just Cause 5 är verkligen mycket bred. (*5*)

Och det är inte det enda Just Cause-spelet i utveckling heller. Förra året tillkännagav Square Enix Just Cause: Mobile, ett free-to-play-tredjepersonsskjutspel som kommer att innehålla både enspelar- och flerspelarelement. Av det lilla vi har sett hittills ser det ut som att du kommer att spela som en egen agent, och slå dig ihop med andra spelare för att skapa förödelse i regi av seriestammarna Rico Rodriguez och Annika Svensson.(*5* )

Dela detta