Spotify hjälper hemvärdar att rensa upp sitt ljud med ett nytt verktyg för reduktion av bakgrundsbrus i Podcast-appen Anchor.

Funktionen heter Audio Enhancement, som tar formen av en ny knapp på Anchors inspelningsskärm. Enligt tillkännagivandet (öppnas i en ny flik) är det bara att spela in en podcast som vanligt och när du lyssnar på ljudet trycker du på knappen för att stänga av bakgrundsljudet, vilket också för in din röst i ljudet . Fram. Ljudförbättring kan slås på och av under uppspelning så att du kan växla för att jämföra de två. Trots vad förhandsgranskningsvideon (öppnas i en ny flik) antyder kan du använda ett par hörlurar med mikrofon för att spela in om du inte vill hålla telefonen mot ansiktet.

Bra – för nybörjare

I annonsen framhåller Spotify Audio Enhancement som "det mest värdefulla ljudredigeringsverktyget" och du kan ha en podcast av god kvalitet även om du spelar in på ett "bullrigt kafé, på tunnelbanan eller med gråtande bebisar. i bakgrunden" ”. Sin embargo, le recomendamos que no guarde su studio de grabación en casa todavía.

Vi har testat funktionen själva, och även om den dämpar omgivande brus, är det inte med stor marginal. Konversation och bakgrundsmusik är fortfarande tydligt hörbara, även om det är mer betoning på din röst. Det är sant att telefonen som användes i testet inte var en avancerad enhet. Kvaliteten på ljudförbättringen kan bero på vilken typ av smartphone du använder. Ändå, som ett mobilt verktyg, är det ett bra verktyg för hobbyister som inte har mycket utrustning.

Vi frågade Spotify om kvaliteten på en telefon påverkar funktionaliteten. Den här historien kommer att uppdateras om vi kontaktar dig, men om du vill prova själv finns den nu tillgänglig på iOS (Öppnas i en ny flik) och Android (Öppnas i en ny flik) från Anchor.

Spotifys framtid

Spotify har ägnat det senaste och ett halvt år åt att utöka sitt utbud bortom musik. För inte så länge sedan kom det efterlängtade ljudboksstödet äntligen till användare i USA, vilket gav dem tillgång till över 300 000 titlar med fler på väg. Videopodcaster har också dykt upp för vissa program, men det är oklart om den här funktionen kommer att expandera eller möta samma öde som Car Thing (öppnas i en ny flik).

Som sagt, folk ställer fortfarande samma fråga: var är Hi-Res Audio som Spotify lovade för nästan två år sedan? Vi kanske inte har länge att vänta eftersom de senaste rapporterna har avslöjat en potentiell toppnivå för Spotify, kallad Spotify Platinum, som bland annat kan komma med Hi-Res Audio. Ingen ny officiell information har dykt upp sedan dess, men vi väntar fortfarande med spänning på ett officiellt avslöjande.

Om du vill bli en podcaster men inte vet var du ska börja, kolla in TechRadars lista över de bästa podcastvärdarna. Dessa låter dig lagra stora mediefiler för delning och nedladdning.

Dela detta