Spider-Man: Freshman Year riskerar enligt uppgift att ställas in på grund av bredare kostnadsbesparingsåtgärder i Marvel Studios.

Enligt flera branschinsiders har ödet för Marvel Phase 5-projektet inte officiellt fastställts. Alla tecken pekar dock på att den animerade TV-serien Spider-Man, ett icke-kanonbidrag i Marvel Cinematic Universe (MCU), ställs in när Marvel och Disney har utgifter och börjar säga upp personal.

De första tecknen på att saker och ting inte gick bra kom från dem som arbetar med Freshman Year, som är planerad att anlända 2024 på Disney Plus. Den 9 november twittrade förstaårsrektorn Liza Singer att hon aktivt sökte jobbmöjligheter med början i mitten av december.

Normalt sett skulle det inte utlösa några larm. Men eftersom Freshman Year inte förväntas släppas (om alls) förrän tidigast 13 månader till, finns det sannolikt fortfarande mycket efterproduktion att göra. Om Singer lämnar projektet nu (mitten av november 2022) medan det fortfarande finns arbete att göra, bådar det inte gott för seriens framtid.

God morgon alla! Jag kommer att leta efter regi- och berättelsemöjligheter med start i mitten av december! Vänligen håll mig i åtanke! Jag är också öppen för funktioner, live action och spel! frilans, heltid osv.

Se mer

Dagarna som följde avslöjade även andra nyckelanställda i första året att de skulle lämna Marvel Studios. 2D-animatören och karaktärsdesignern Li Cree (öppnas i en ny flik), tillsammans med skrivassistenten Dan Park (öppnas i en ny flik), bekräftade att de var besvikna över att se sin tid i första klass sluta så snart. . Duons tweets följer noga Singers ursprungliga tweet: Cree kommer att publiceras den 11 november och Park den 15 november.

Rykten om avbokning av nybörjare har ökat sedan Parks tweet. Spider-Man Updates Twitter-fankonto (öppnas i en ny flik), inte en pålitlig källa, förresten, antydde att de hade hört "dåliga nyheter" om det första året, till och med gick så långt som att antyda att "det var inte inte en försening". antingen".

För att motverka det påståendet, hävdade The Cosmic Circus (öppnas i en ny flik), en Marvel-insider med en bra meritlista, att inget beslut ännu har tagits om framtiden för det första året. Enligt deras källor kommer den animerade TV-serien Spider-Man fortfarande att släppas 2024, men idén om att avbryta den helt "har diskuterats."

Det är uppenbart att det finns en hel del förvirring om vad framtiden har att erbjuda för Spider-Man: Freshman Year, vilket inte underlättas av rykten och gissningar som cirkulerar från MCU-insiders. Hur klyschigt det än kan vara att säga så finns det ingen rök utan eld. Just nu är det första året i trubbel, vi vet bara inte hur mycket problem det egentligen är i. Vi har kontaktat Marvel/Disney för kommentarer och kommer att uppdatera den här artikeln om vi hör något.

Spider-Man: Freshman Year är ett av många pågående tv-projekt på Marvel Studios. Några efterlängtade live-action-shower inklusive Loki säsong 2 och Secret Invasion är planerade att släppas 2023. Endast två animeserier: What If…? Säsong 2 och X-Men 97 är planerade att komma nästa år, med rapporter som tyder på att de kommer att landa i början av respektive sent 2023.

Analys: intrasslad i en väv av kostnadsbesparande åtgärder

Uatu the Watcher ser förvånad ut i What If? avsnitt 8

Vad händer härnäst för The Watcher och andra MCU-animerade erbjudanden? (Bildkredit: Marvel Studios/Disney)

Spider-Man: Freshman Years uppenbara problem är inte de enda problemen som Marvels animationsavdelning står inför.

Enligt branschens insider KC Walsh (öppnas i en ny flik) kämpar andra MCU-anime-tv-serier, med uppsägningar som redan pågår och showrunners osäkra på vad framtiden har att erbjuda för deras projekt. . För närvarande förstaårsår och tänk om...? är de enda officiellt tillkännagivna Marvel Disney Plus-showerna. Om andra produktioner var i ett tidigt utvecklingsskede kunde de konserveras innan de ens såg dagens ljus.

Om dessa rapporter är sanna, och enligt vår mening bör du ta dem med en gigantisk nypa salt för tillfället, talar de om bredare ekonomiska problem som Marvel och Disney har. När han pratade med anställda den 9 november (per CNBC (öppnas i en ny flik)), bekräftade Disneys vd Bob Chapek att den världsberömda studion implementerar ett anställningsstopp som gäller omedelbart. Chapek avslöjade också att uppsägningar var troliga, och sa: "Under denna utvärderingsprocess kommer vi att se över alla drifts- och arbetsalternativ för att hitta kostnadsbesparingar, och vi räknar med en del personalminskningar som en del av denna översyn."

Eftersom Marvel är ett dotterbolag till Disney kommer det utan tvekan att påverkas av moderbolagets kostnadsbesparingsåtgärder. Tyvärr för Marvels animationsavdelning kommer den sannolikt att få den största ekonomiska hiten, med program som Freshman Year och What If...? det är inte tekniskt kanon i MCU. Därefter kommer de att drabbas hårdast av kontraktsminskningar och uppsägningar. Marvel kommer inte att vilja dra ur kontakten för sin live-action-serie, inklusive dess kommande Daredevil TV-omstart, så dess animationsavdelning kommer att ta träffen.

En närbild av Daredevil tittar över hans axel i She-Hulk avsnitt 8 på Disney Plus

Daredevils fristående Marvel TV-program borde vara säkert. (Bildkredit: Marvel Studios/Disney Plus)

Om Marvels animationsteam bär bördan av studions olika avdelningar kommer det att bli ytterligare ett slag mot animationsindustrin, som har ödelagts under hela 2022. Tidigare i år ställde Netflix in flera shower på grund av enorma prenumerantförluster och stigande kostnader, med deras animationsavdelningen förlorar.

I augusti och september fick animeerbjudandena på HBO Max ännu större framgång, eftersom Warner Bros. Discovery tog bort hela animerade serier, som Infinity Train, från streamerns bakkatalog. Animerade program under utveckling, inklusive Batman: Caped Crusader, har också ställts in av HBO i ett försök att spara pengar och effektivisera tjänsten. Dessutom har tusentals Twitter-anställda blivit uppsagda efter det kontroversiella förvärvet av Elon Musk (läs mer i vår liveblogg om kaoset som uppslukar Twitter), medan Amazon kommer att säga upp upp till 10,000 XNUMX anställda inom en snar framtid.

Så Marvel och Disney är inte de enda företagen som skärper portföljen, men det kommer att vara liten tröst för anställda som har förlorat eller kommer att förlora sina jobb. För dessa två underhållningskraftverk kan Spider-Man: Freshman Year mycket väl vara början på en finanskris, och det är ett olycksbådande tecken för varje MCU-projekt, personalen som arbetar med det och fans av filmserien. världen.

För mer Marvel-baserat innehåll, kolla in vad som ännu inte har släppts som en del av studions MCU Phase 4-skiva. Om inte, läs hur du tittar på Marvel-filmer i ordning eller ta reda på vilka Marvel TV-program som finns på vår lista över de bästa programmen på Disney Plus.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

Disney (öppnas i en ny flik)Disney (öppnas i en ny flik)

Dela detta