Sony Xperia 1 III är förmodligen den mest fantastiska telefon Sony har gjort på ganska länge, Så vi ser fram emot vad han ska göra härnäst med Sony Xperia 1 IV.

Det finns redan en del skvaller om telefonen, allt som du kan hitta nu, samt detaljer om datum och trolig lanseringskostnad, och vi kommer att uppdatera den här artikeln när vi hör om Sonys nästa flaggskeppstelefon.

Men eftersom vi inte vet så mycket om det ännu, har vi även inkluderat en önskelista med saker vi önskar att Sony Xperia 1 IV skulle erbjuda, på grund av det faktum att lika bra som Xperia 1 III är, vår 4-stjärniga recension uppskattade det ganska många frågor och områden som kunde förbättras.

Kom till poängen

  • Vad är det? Sonys nästa flaggskeppstelefon
  • Vid vilken tidpunkt kom det ut? Förvänta ett tillkännagivande i början av 2022
  • Hur mycket kostar det? Okänt, säkrare än kostnaden blir hög

Sony Xperia 1 IV lanseringsdata och pris

Det finns fortfarande inget riktigt skvaller om lanseringsdatumet för Sony Xperia 1 IV, men den kommer med största sannolikhet att tillkännages i början av 2022, förmodligen i april månad, eftersom Sony Xperia 1 III tillkännagavs i april månad 2021. Som sagt, Xperia 1 II och Xperia 1 avslöjades i månaden Februari av dess lanseringsår, så denna månad är också möjlig.

Så länge Sony Xperia 1 IV tillkännages kan väntetiden tills den säljs betydligt längre, eftersom Xperia 1 III inte kommer att säljas förrän i slutet av augusti, vilket är cirka 4 månader. väntan på de två föregående modellerna, från tillkännagivandet till lanseringen, varade i cirka 2 månader.

Det finns ännu ingen kostnadsinformation för Sony Xperia 1 IV, men Sony Xperia 1 III kostar 1,299.99 1,199 USD / 2200 XNUMX € / XNUMX XNUMX USD), så nästa modell kan ha en liknande kostnad. Vi skulle i alla fall förvänta oss att det skulle bli väldigt dyrt.

En Sony Xperia 1 III på ett bord, med skärmen på

Sony Xperia 1 III är en mycket dyr telefon (Bildkredit: LaComparacion)

Nyheter och läckor

Även om Sony Xperia 1 IV förmodligen fortfarande är långt borta, har vi redan hört vissa saker i detta avseende, inklusive, enligt @NodSikharulidze, kommer det förmodligen att ha en 50MP prime kamera.

Det är tänkt att den ska ha exakt samma 50 MP-kamera som Google Pixel XNUMX, men den här telefonen har inte släppts ännu, så även om den här läckan passar, kan vi inte vara för specifika om kameran. Fontänen har inte så mycket historia heller, så vi tar den med en nypa salt.

Också i kameranyheterna har vi hört att Sony kanske använder en självtillverkad sensor för framkamera på Sony Xperia 1 IV, som självtillverkade sensorer för de bakre kamerorna.

Xperia 1 III använde en Samsung -sensor för den främre kameran, men det är oklart om flytten från Samsung till Sony skulle vara en uppgradering eller inte.

Vad vi vill se

Det finns många saker som Sony kan lägga till eller ändra för att göra Xperia 1 IV till en bättre telefon än Xperia 1 III, inklusive de kommande.

1. En fingeravtrycksläsare på skärmen

Nästan alla flaggskepps Android-telefoner har nu en fingeravtrycksläsare i displayen, men inte Sony Xperia 1 III, som lägger sin skanner på sidan av telefonen.

Även om det inte är den värsta platsen för detta, skulle vi hellre se att den flyttar sig under skärmen, eftersom det är en betydligt modernare situation för en fingeravtrycksläsare, med tanke på kostnaden för Sonys banbrytande teknologi.

2. Lägre kostnad

På tal om kostnad, Sonys flaggskeppslinje Xperia 1 är allvarligt överprissatt, med Sony Xperia 1 III som konkurrerar med Samsung Galaxy S21 Ultra och iPhone XNUMX Pro Max på kostnad.

Med sin 4K 120Hz -skärm motiverar det utan tvekan priset, eller kommer åtminstone nära, men Sony har inte överklagandet av Samsung eller Apple, så ett lägre pris skulle hjälpa den att flytta fler enheter.

3. En längre zoom

Ett foto av Sony Xperia 1 III, fokuserat på kameran

Vi vill ha en längre räckviddszoom än Xperia 1 III -erbjudanden (Bildkredit: LaComparacion)

Stjärnan i Xperia 1 III:s kamerauppsättning är utan tvekan dess adaptiva teleobjektiv, som har två objektiv som delar en sensor och erbjuder två olika optiska zoomavstånd, vilket ger dig ett val mellan 2.9x eller 4x.

Att dela en sensor med dem är snabbare än att växla mellan två helt separata teleobjektiv (som till exempel Galaxy S21 Ultra gör)Så med allt detta i åtanke är det tydligt att Sony tar telefoto på allvar. Men jämfört med 10x zoomen som erbjuds av Galaxy S21 Ultra och vissa Huawei-telefoner, är utbudet som erbjuds här inte särskilt imponerande.

Visst, att zooma in på ett kortare avstånd kan vara mer användbart för vissa människor, men om Sony gör sig besväret med att erbjuda två olika zoomavstånd, vill vi att de ska vara väldigt olika, med det översta alternativet som helst sträcker sig till 10x, alltså som kan skjuta alla de där skygga djuren och avlägsna byggnader.

4. Långsiktigt programvarusupport

Sony sa att de planerar att stödja Xperia 1 III i två år efter lanseringen, vilket förmodligen innebär 2 stora Android-uppdateringar. Det är i linje med vissa andra telefontillverkare, men när du tänker på hur mycket Xperia 1 III kostar, är det inte riktigt mycket stöd, särskilt eftersom Apple stöder sina telefoner i upp till cirka sex år, och Google ska erbjuda fem års uppdateringar för Pixel 6.

Åtminstone skulle vi älska att se Sony matcha Samsung (och några andra) med tre års Android-uppdateringar för Xperia 1 IV, men helst kommer det att gå ännu längre och leda vägen för övertagandet av Android-programvaran.

Naturligtvis kan en del av det vara utanför Sonys räckvidd - om Qualcomm inte stöder Snapdragon -chipset som företaget oundvikligen kommer att använda kan det låsas, men vi vill ha så mycket stöd som rimligen är möjligt.

5. Ett större batteri

I våra tester fann vi att Sony Xperia 1 III håller ett bra tag mellan laddningarna, men den har bara ett genomsnittligt batteri på 4500 5,000 mAh, så vi skulle vilja se det hoppa till 1 XNUMX mAh på Xperia XNUMX IV med förhoppningsvis ännu bättre livslängd.

Vi skulle också uppskatta snabbare laddning, eftersom Xperia 30 III: s 1W är rimlig, men den förvärras av de hastigheter som erbjuds av Xiaomi och OnePlus.

Dela detta